{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapzwemdate

Tijdens mijn zwangerschap deed ik aan zwangerschap zwemmen. Hier zaten een aantal leuke andere mama's en mama's-to-be bij.

Afbeelding blog 'Zwangerschapzwemdate'

Allemaal waren we rond juli of augustus uitgerekend en hebben we elke week tot in de late zwangerschap samen gezwommen. Na dat de kindjes er waren hebben we behalve op facebook even geen contact meer gehad. Zwangerschapszwemmen was natuurlijk afgelopen en we waren allemaal druk genoeg met onze nieuwe kleine aanwinst in de familie. 

Toen de kindjes ongeveer een jaar werden hebben we geprobeerd af te spreken. Dit is helaas toen niet gelukt. Nu de kindjes allemaal ongeveer 15 maanden oud zijn is het er dan eindelijk van gekomen.

Vandaag hadden we een brunch afspraak bij café Buurten in Lombok/Oog in Al. Dit is een waar kinderparadijs. Met een mooie speelhoek, genoeg kinderstoeltjes en genoeg ruimte was dit een perfecte plek om af te spreken. Ook is het er gratis parkeren dus ook dat is super handig.

We zouden met 5 moeders zijn en 7 kindjes. Uiteindelijk is één moeder niet gekomen met haar dochtertje maar we waren alsnog 4 moeders met 6 kinderen en dus een gezellige drukke boel.

Het was erg leuk om even bij te kletsen. Het ging dan ook vooral om hoe de bevallingen waren, hoe de kindjes als baby's waren, de twee moeders met een tweede bespraken ook hoe veel zwaarder een tweede is en zo zaten we al gauw de uurtjes vol te kletsen. De kinderen vermaakten zich tussendoor in de speelhoek of met een lekkere boterham met pindakaas aan tafel en de oudere kinderen konden lekker kleuren met de gekregen kleurplaat en krijtjes.

Om half 1 was het echt tijd om naar huis te gaan en de kleintjes allemaal op bed te leggen. Je merkte dat ze op waren. Nino viel onderweg naar huis al in slaap.

Erg leuk vond ik het om zoveel kindjes van de zelfde leeftijd bij elkaar te zien. Dan zie je goed hoe verschillend elk kind zich ontwikkeld. Nino is de laatste die geboren is van de groep en ook de enige die nog niet zelfstandig kan lopen. Dit deert hem echter verder niet om lekker met de grotere kinderen mee te doen, de kinderen van de zelfde leeftijd interesseerde hem minder.

Het was echt heel leuk om even bij te kletsen na elkaar ongeveer anderhalf jaar niet gezien te hebben en voelde eigenlijk ook best vertrouwd. Hopelijk gaan we dit vaker doen en dan met een minder groot tijds gat er tussen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je