{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschapsverlof of toch werken?

Zwangerschapsverlof; een zegen of marteling? Terwijl mijn lieve vriend gaat werken, verveel ik me te pletter thuis.

Afbeelding blog 'Zwangerschapsverlof of toch werken?'

Ik voel een kusje op mijn voorhoofd en hoor hem gedag zeggen: "slaap lekker schat, ik ben vroeg thuis vandaag." Vriendlief is net vertrokken naar zijn werk. Omdat het nog donker is buiten, kijk ik even op mijn mobiel. Wat!? 6.30 uur, is hij gek geworden?! Stiekem ben ik ook jaloers... vriendlief mag gaan werken en heeft lekker afleiding en ik? Ik zit thuis omdat ik met 35 weken met zwangerschapsverlof ben gegaan!

Vanaf afgelopen vrijdag ben ik vrij. Heerlijk zou je moeten denken. Het is mooi weer en alles is beter dan werken, toch? Nou voor mij niet! Ik verveel me. Ik verveel me stierlijk. Het huis is gesopt, ik stofzuig elke dag 2x dankzij mijn lieve hond, was af, heb zelfs de was opgespaard zodat ik dat gisteren kon doen, net de was weer opgevouwen en in de kast gelegd, 2 borden afgewassen en mijn hond in deze hitte 2x in 4 uur uitgelaten terwijl er normaliter minimaal 6 uur tussen een uitlaatbeurt zit. Oh en ik heb ook al 2x een lunchafspraak gehad in de afgelopen dagen, dus aan "onderhoud sociaal contact" kom ik ook niet tekort. 

"Geniet van deze periode want je gaat het nog druk krijgen", hoor ik om me heen. Ja ik wil graag genieten, maar hoe?! Boeken lezen ben ik nu even zat. Ik lees als een gek en heb een boek binnen een paar uur uit. Films en series kijken doe ik wel, maar natuurlijk niet de hele dag. Door de hitte wil ik ook niet te lang buiten zijn omdat het dan wel zwaar is. Shoppen doe ik al online maar alleen wat noodzakelijk is. Dus ja... hoe moet ik genieten?

Om eerlijk te zijn, mis ik ook mijn werk. Gelukkig heb ik de mogelijkheid om thuis te kunnen inloggen en heb ik mijn zaken de afgelopen dagen in de gaten gehouden. Niets bijzonders hoor. Simpel mailtjes lezen en forwarden naar mijn team manager indien nodig en, wanneer ze binnen kwamen, uitspraken van de rechtbank in mijn zaken gelezen en meteen maar gearchiveerd. Hey, dat hoeft een collega toch echt niet voor mij te doen als ik in ieder geval 10 minuten tijdverdrijf heb! Volgens mij is het niet helemaal de bedoeling om tijdens je zwangerschapsverlof te werken, maar hey, beter even 30-60 minuten per dag werken dan doelloos op straat zwerven!

Gelukkig is vriendlief vanochtend vroeg begonnen en is hij dus ook rond 15.00 uur weer thuis. Dan ben ik niet meer zo alleen en kan ik, hopelijk, weer wat afleiding vinden!

Hoe doen jullie dat toch in de eerste weken van je verlof? Is het voor jullie ook een blessing of net zoals voor mij, een marteling?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je