{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwangerschap nr.3

Help mijn buik staat op springen....

Afbeelding blog 'Zwangerschap nr.3' Achtergrond blur afbeelding

Tussen mijn eerste en tweede dochter zit precies anderhalf jaar. Met ons derde kindje hebben wij iets langer gewacht, maar niet veel. Ik heb altijd gezegd dat ik drie kinderen wil, de achterbank van de auto vol. In eerste instantie zei mijn man altijd dat hij twee kinderen genoeg vond, maar uiteindelijk vond hij een derde toch wel leuk. 

Zwanger van nr. 3 en dan nog twee kinderen waar je ook voor moet zorgen, klinkt best vermoeiend..... Dit was zeker niet altijd even makkelijk, maar de zwangerschap verliep prima dus eigenlijk mocht ik niet klagen. Net zoals bij mijn eerste twee kindjes, was ik dit keer ook weer onder controle bij de gynaecoloog. Inmiddels maakten wij en de gynaecoloog zich dan ook geen zorgen meer over de groei, maar toch bleef ik extra onder controle. De angst voor een miskraam had ik deze zwangerschap ook weer, dus ik was na een echo telkens weer heel opgelucht.

Tijdens alle zwangerschappen droeg ik mijn kindjes voornamelijk naar voren, als je achter mij stond zag je eigenlijk niets. Alleen werd mijn buik nu al veel sneller dikker, dit is natuurlijk logisch na twee zwangerschappen. Toch kreeg ik ook deze zwangerschap weer een pijnlijk plekje naast mijn navel, dit had ik ook tijdens mijn tweede zwangerschap. 

Mijn buik groeide en groeide, dat ik soms de huis voelde scheuren. Veel mensen dachten dan ook dat ik een jongen zou krijgen, aangezien mijn buik helemaal naar voren wees. Zo liep ik een keer met mijn man het ziekenhuis uit en van een afstand riep een vrouw naar mij, DAT WORDT EEN JONGEN!!!! Ik begrijp wel dat mensen die in fabeltjes geloven dit dachten. Ik geloof niet zo snel in fabeltjes en schaamde mij vooral op dat moment, want ze riep echt heel hard.

Tijdens deze zwangerschap vond ik het wel lastig, dat dit de laatste keer zou zijn dat ik zwanger was. Ik vind het namelijk heerlijk om zwanger te zijn. Dit klinkt voor veel mensen vreemd, zo ook voor mijn vriendinnen en hier kan ik mij ook wel iets bij voorstellen. 

Toch zou ik de bevalling van deze zwangerschap niet nog een keer op deze manier willen........

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je