{{ message.message }}
{{ button.text }}

ZWANGER ZIJN IS GEEN ZIEKTE ?

Zwanger zijn en de ongemakken hiervan, natuurlijk is het iets moois maar dit is mijn beklaagbrief.

Afbeelding blog 'ZWANGER ZIJN IS GEEN ZIEKTE ?' Achtergrond blur afbeelding

                          

De 24 weken komen eraan en ook tijdens deze zwangerschap moet ik er weer aan geloven.

Het is dus weer bijna tijd voor het vieze suikerdrankje en eerlijk ik drink dit drankje liever niet. Wat was ik er de vorige keer toch misselijk van geworden. En nu ik bijna de hele dag door misselijk ben is dat drankje net het gene wat ik zeker weet niet binnen te gaan kunnen houden. Zie je het al voor je, sta je daar in het ziekenhuis moet je opeens je hele maag inhoud over de vloer verdelen ? Ik zal slim zijn en een zakje meenemen.

Vanmorgen was ik bezig met het schillen van mijn mandarijntje en wat werd ik toch misselijk van die lucht die ervan af kwam. Ik heb de schillen uit de prullenbak gevist en in een andere kamer weggegooid. Mijn handen snel met zeep gewassen maar helaas word ik nog steeds misselijk van de geur die mijn handen op dit moment afscheiden " mandarijntjes eu de parfum".

En dan om de paar minuten staat er een patiënt voor mijn neus, die zich komt melden of een vraag komt stellen. En soms zou ik willen dat ik een wasknijper op mijn neus kon plaatsen zodat ik de onaangename geurtjes niet hoefde te ruiken. Want wat is nou erger dan iemand die zijn bed uitrolt en met een ochtendlucht uit zijn mond een heel verhaal verteld en je last hebt van ochtendmisselijkheid ? Nou dan kan ik je wel vertellen dat de dames die met een kilo zoete parfum lucht ook voor de nodige maag verkrampingen zorgen. De vraag is dan wat heb je liever ? GEEN van beide ! Dames, parfum is om te sprayen en niet om in te baden !

Dan zal ik de rokers ook nog eens benoemen, die mensen die nog even voor ze naar binnen lopen hun sigaret weggooien en vervolgens met een nicotine lucht om zich heen verbijsterd komen vertellen dat de hoestklachten maar niet over willen gaan ! Wat wil ik dan toch graag zeggen " GOHHH hoe zou dat nou toch komen " ? Nee ik blijf maar beleefd en ik ga niet bijdehand doen want ik heb het te druk met het binnen houden van mijn maag inhoud.

Maar dan denk je dat je het ergste gehad hebt ? Nee want dan vraagt de een na de ander of het wel goed gaat. Ik antwoord altijd ja hoor prima, maar mijn uiterlijk verteld op dit moment een heel ander verhaal. Ik zal mijn spiegelbeeld eens omschrijven: wallen onder de ogen, mee eters over mijn hele gezicht van die rode/bruine vlekjes verspreid over mijn hele gezicht, zo rond al een tonnetje en dan dat eenden loopje, en dan moeten we vooral de ongewenste haargroei niet vergeten die de super hormonen veroorzaken. Daarom heb ik standaard een pincet in mijn tas voor het geval er ergens een zwart lelijk haartje naar buiten plopt.

8eaa30339f1c3ead6e76ba215706396f_1451472 En dit ben ik elke morgen weer !

Welke zwanger vrouw kent het volgende fenomeen niet? Een drukkende baby, die de blaas als een boksbal gebruikt voor zijn dagelijkse work-out ? Dit zorgt ervoor dat wanneer je moet niezen of wanneer je een lachbui hebt je de billen flink moet aanknijpen om zo te voorkomen dat er urine vrijkomt. Zullen wij dan ook maar niet vergeten dat het HCG hormoon kan zorgen voor Carpaal tunnel syndroom, de kans vergroot op zwangerschapsdiabetes en trombose. De kans op spataderen en aambeien ook zeer groot is, wie bevalt er nou niet graag met aambeien ?

Laatst hoorde ik dus een collega tegen een collega zeggen, het lijkt wel alsof zwanger zijn een ziekte is. En ja natuurlijk voelde ik mij aangesproken want halloooo ik ben zwanger en ik voel me beroerd. Het scheelt dat de collega die dat zei al ver voorbij haar meno pauze is en dus allang vergeten is hoe het voelt om zwanger te zijn. Dus ik zal het haar maar niet kwalijk nemen. Maar wat had ik haar toch graag een dag in mijn lichaam vol hormonen gestopt om haar eens even te laten ervaren dat zwanger zijn ook geen feest is !

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je