{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger van mijn tweede. Deel 2

Ik ben een dag ziek vanwege mijn hartoverslagen. Ipv relaxen ben ik aan het stressen hoe ik dit tegen mijn baas ga vertellen..

Afbeelding blog 'Zwanger van mijn tweede. Deel 2' Achtergrond blur afbeelding

Ik voel mij belabberd met het warme weer. Ik kan mij niet lekker en relaxed op de bank installeren zoals de verloskundige geadviseerd heeft. Ze heeft mij echt op het hart gedrukt dat die over slagen echt geen kwaad kunnen en er echt bij horen. Ondanks dat voel ik mij niet he beter. Hoe ga ik dit dus genuanceerd vertellen tegen mij baas en vooral wanneer? Ben pas 6 weken, maarja als er t贸ch iets raars gebeurd en niemand dit weet, neem ik mij dit later weer kwalijk.

Ik besluit de volgende werkdag het toch te vertellen. Mijn baas kwam later binnen, dus het wachten was ook vreselijk. Ik loop zijn kantoor binnen en val zo goed als met de deur in huis. Hij kijkt verbouwereerd en is een beetje bot. Komt niet zoveel uit. Ik had wel meer verwacht van zijn reactie, maarja ik ken hem dus ook niet zo goed om dat dus te peilen.

Later die middag heb ik nog een gesprekje. Hierin vraagt hij of ik eerlijk kan antwoorden en of ik echt niet zwanger was voordat ik daar kwam werken. Ik kijk hem recht aan en zeg hem echt dat dit niet het geval was. Daarna feliciteert hij mij met een excuus dat ie dat volgens hem iets eerder had moeten doen.

Tot de dag van vandaag( 13w6d zwanger) vond ik dat gesprek vreselijk. Kreeg niet het gevoel echt begrepen te worden. Ik vond het eng en vooral de vraag of ik eerlijk was over w谩nneer ik zwanger werd. Alsof dat een goede werknemer in de weg zou staan.

Ik heb hem na dat gesprek niet meer over gesproken, het gaat wel goed op het werk. Wel het gevoel dat collega's er meer begrip voor hebben. Maar dit soort dingen blijft lastig. Zeker omdat ik er net werk. We gaan zien hoe het gaat zodra mijn contract over een paar maanden verlengd moet worden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je