{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger of een cyste? Deel 2

Waarschijnlijk heb je een interne bloeding

Afbeelding blog 'Zwanger of een cyste? Deel 2'

In deel 1 kon je lezen dat ik een vrij grote cyste in mijn eierstok had zitten en dat het niet zeker was of mijn eierstok gered kon worden.

Iets wat ik natuurlijk niet had willen horen omdat we ook probeerden voor een kindje. Wat ook niet meehielp is dat de gynaecologie afdeling op dezelfde afdeling zit als die van de verloskundige en ik dus tussen alle zwangeren aankwam. 

Maar goed, de operatie stond gepland en we zouden wel zien hoe het uit ging pakken. 

De dag van de operatie

Vanwege de grote buikoperatie werd er eerst een morfine pomp tussen mijn ruggenwervel gezet, dit ging prima en de operatie kon beginnen.

Eenmaal uit de OK bleef ik maar spugen, na 2 shots anti-spuug, ging het nog steeds niet beter. Dit werd afgeschoven op 'je reageert slecht op de narcose'. Maar 24 uur later, waar ik ieder kwartier heb gespuugd en mijn bloeddruk tig keer gemeten was, kwamen ze met een echo apparaat met de boodschap dat ze dachten dat ik een interne bloeding kon hebben. Op de echo was niets te zien, maar ik moest direct opnieuw geopereerd worden. 

Dus ik werd gauw naar de OK geraced en kon opnieuw onder het mes. Mijn familie werd intussen verteld dat ik met 2 uurtjes wel weer terug zou zijn, maar uiteindelijk duurde dit 6 uren door complicaties.  Ik had namelijk al 2 liter bloed verloren en moest dus ook nog een bloedtransfusie. 

Tijdens de 1e operatie is er ergens een stukje niet goed gehecht en dit veroorzaakte de bloeding. Gelukkig is mijn eierstok wel gered en ben ik nog enigszins op tijd geopereerd voor de bloeding.  Helaas bleek de cyste bipolair te zijn en kan deze zowel goed- als kwaadaardig worden, hierdoor krijg ik 2 keer per jaar een controle en als ik in de overgang kom dan moet alles er uit. 

Gelukkig bleek alles nog goed te werken en was ik een paar maanden later zwanger van Lauren.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je