{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger na transplantatie

Afbeelding blog 'Zwanger na transplantatie ' Achtergrond blur afbeelding

Daar lig ik dan, met tranen in mijn ogen in bed. Het valt vast allemaal mee, maar ik maak me toch een beetje zorgen. Ik heb bloed geprikt, maar helaas zijn de leverwaarden niet zoals ze horen. 2 maanden geleden ben ik mama geworden, van het allermooiste jochie dat er bestaat, mijn lieve Dax.

Op 5 oktober 2018 had ik een positieve test in mijn hand. We krijgen een baby zei ik tegen mijn vriend, tranen in mijn ogen. Wat een mooi en bijzonder iets, zeker omdat 5 oktober altijd een feest dag is. Nou is mijn zus op deze dag jarig. Wat natuurlijk heel leuk is, maar in 2005 kreeg ik op 5 oktober een nieuwe lever. Je snapt dat deze datum heel bijzonder is. Nu is hij dubbel zo bijzonder, want op 5 oktober 2018, 13 jaar na mijn transplantatie kwam ik erachter dat ik zwanger was.

Een hele spannende en mooie periode ging ik tegemoet. Ik zou de hele zwangerschap onder controle staan van het UMCG. Dit wist ik vooraf en ik was hier alleen maar heel blij mee. Mijn zwangerschap verliep heel goed, veel beter dan ik ooit had kunnen dromen. Aan het eind kreeg ik wel meer jeuk, ik heb de littekens nog op mijn benen. Maar die jeuk, kan me niks schelen! Ook liep ik tegen een zwangerschapsvergiftiging aan, dus de ziekenhuis bezoeken werden vaker, en toen ik 37 weken zwanger was werd de bevalling gepland.

Ik zou een ingeleide bevalling krijgen omdat ze het niet langer wilde rekken. Ze hadden zich grote zorgen gemaakt, gelukkig vertelde ze dit pas achteraf, maar nu ik bijna 38 weken zwanger was, kon ik ingepland worden voor het inleiden. Uiteindelijk ben ik 26 mei ingeleid door middel van een ballonnetje. 28 mei is onze zoon geboren, Dax Noëll.

Nu 2 maanden later prik ik nog regelmatig bloed, helaas is dat tot nu toe nog niet helemaal goed op de rit. 2 leverwaarden zijn verhoogd, er is natuurlijk veel gebeurd in mijn lichaam. Inmiddels zijn we 3 maanden verder, zijn de leverwaarden nog niet zoals het hoort, en is mijn medicatie omhoog gegaan. Gelukkig voel ik me, op afentoe buikpijn na, goed. En lieve mooie Dax, ik ben zo dankbaar dat ik jou in mijn leven heb. Je bent het mooiste wat me ooit is overkomen, en jij bent alles meer dan waard!?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je