{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zuurdesembrood zelf bakken.

Zuurdesembrood... Heeft iemand het wel eens zelf gebakken? Ik ga het proberen...

Afbeelding blog 'Zuurdesembrood zelf bakken.' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb gelezen dat zuurdesembrood beter voor je is dan gewoon tarwebrood, omdat het beter verteerbaar is voor je darmen... Dus ik heb al een paar keer zuurdesembrood bij de Natuurwinkel gekocht. Ik vind het lekker. Het is wat minder luchtig, maar smaakt wel gewoon naar brood (tja, hoe zou het anders moeten smaken...) Wat zuurder, dat wel.

Om zuurdesembrood te bakken maak je geen gebruik van gewoon gist, maar dit laat je op een speciale manier rijzen... En dat ga ik dus proberen.

Ik heb op internet één en ander opgezocht en blijkbaar moet ik eerst een "starter" maken, dat is een papje van meel (speltmeel) met water. Dit moet je een paar dagen (3 tot 5) op een warme plek laten staan met een doek erover. Elke dag moet je er even doorheen roeren. Na een dag of 3, 4, 5, gaat het papje bubbelen en zurig ruiken. Haha klinkt best vies!
En dan kun je er brood mee bakken (door nog meer meel toe te voegen, weer laten rijzen, enz.)

Heeft iemand op Mamaplaats wel eens zuurdesembrood gebakken?
Ik ga vandaag de starter maken en dan eens kijken of het eind van de week aan het bubbelen en stinken is. 
Ik ben benieuwd!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je