{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zussenliefde

Vandaag is het dan zover:  voor haar verjaardag neem ik mijn zusje mee naar Den Bosch waar we eerst gaan shoppen om vervolgens te genieten van een high-tea. Gewoon lekker kletsen over van alles en nog wat (waaronder natuurlijk de kids) onder het genot van heerlijke hapjes en liters thee. Twee verschillende meisjes in een gezin, maar wat een zussenliefde!

Afbeelding blog 'Zussenliefde' Achtergrond blur afbeelding
Vandaag is het dan zover:  voor haar verjaardag neem ik mijn zusje mee naar Den Bosch waar we eerst gaan shoppen om vervolgens te genieten van een high-tea. Gewoon lekker kletsen over van alles en nog wat (waaronder natuurlijk de kids) onder het genot van heerlijke hapjes en liters thee. Mijn zusje en ik: slechts 1 jaar en 8 maanden verschil, maar zij donker, ik blond, zij nuchter, ik dromerig en ga zo maar door. Twee verschillende meisjes in een gezin, maar wat een zussenliefde! Ik denk met grote weemoed terug aan al die keren dat we onze matrasjes bij elkaar legden om bij elkaar te gaan "logeren", Nog uren kletsen in het donker en na elk voornemen om nu toch echt te gaan slapen, sprak een van ons weer die historische woorden:''ik wil nog een ding zeggen" waarna er weer een stortvloed van woorden ontstond. Natuurlijk vergeet ik ook onze ruzietjes niet en zelfs de gaten in onze slaapkamerdeuren kan ik niet ontkennen. Ondanks de verschillende fases in ons leven, waardoor er wel eens wat minder contact was, is onze band altijd weer sterk gebleken, ijzersterk zelfs. Inmiddels zijn de verschillen tussen ons veel kleiner: ik ben nuchterder geworden, zij gevoeliger en zelfs de kleur van ons haar lijkt zich langzaam aan elkaar aan te passen. Wat prachtig dat ik nu ook in mijn eigen gezin word ondergedompeld door zussenliefde. Alhoewel mijn meisjes behoorlijk ruzie kunnen maken ( een ongeschonden slaapkamerdeur kan ik in de toekomst dan ook zeker niet garanderen )zijn ze vreselijk gek op elkaar. Ze komen als leeuwinnen voor elkaar op en sinds kort gaan ook hier de matrasjes van de ene naar de andere kamer. Ik kan deze dingen eigenlijk alleen maar stimuleren, want zoals mijn oma altijd zei:''je hebt maar een zus en daar moet je zuinig op zijn!"

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je