Snap
  • Mama

Zussenliefde

Vandaag is het dan zover:  voor haar verjaardag neem ik mijn zusje mee naar Den Bosch waar we eerst gaan shoppen om vervolgens te genieten van een high-tea. Gewoon lekker kletsen over van alles en nog wat (waaronder natuurlijk de kids) onder het genot van heerlijke hapjes en liters thee. Twee verschillende meisjes in een gezin, maar wat een zussenliefde!

Vandaag is het dan zover:  voor haar verjaardag neem ik mijn zusje mee naar Den Bosch waar we eerst gaan shoppen om vervolgens te genieten van een high-tea. Gewoon lekker kletsen over van alles en nog wat (waaronder natuurlijk de kids) onder het genot van heerlijke hapjes en liters thee. Mijn zusje en ik: slechts 1 jaar en 8 maanden verschil, maar zij donker, ik blond, zij nuchter, ik dromerig en ga zo maar door. Twee verschillende meisjes in een gezin, maar wat een zussenliefde!

Ik denk met grote weemoed terug aan al die keren dat we onze matrasjes bij elkaar legden om bij elkaar te gaan "logeren", Nog uren kletsen in het donker en na elk voornemen om nu toch echt te gaan slapen, sprak een van ons weer die historische woorden:''ik wil nog een ding zeggen" waarna er weer een stortvloed van woorden ontstond. Natuurlijk vergeet ik ook onze ruzietjes niet en zelfs de gaten in onze slaapkamerdeuren kan ik niet ontkennen.

Ondanks de verschillende fases in ons leven, waardoor er wel eens wat minder contact was, is onze band altijd weer sterk gebleken, ijzersterk zelfs.

Inmiddels zijn de verschillen tussen ons veel kleiner: ik ben nuchterder geworden, zij gevoeliger en zelfs de kleur van ons haar lijkt zich langzaam aan elkaar aan te passen.

Wat prachtig dat ik nu ook in mijn eigen gezin word ondergedompeld door zussenliefde. Alhoewel mijn meisjes behoorlijk ruzie kunnen maken ( een ongeschonden slaapkamerdeur kan ik in de toekomst dan ook zeker niet garanderen )zijn ze vreselijk gek op elkaar. Ze komen als leeuwinnen voor elkaar op en sinds kort gaan ook hier de matrasjes van de ene naar de andere kamer.

Ik kan deze dingen eigenlijk alleen maar stimuleren, want zoals mijn oma altijd zei:''je hebt maar een zus en daar moet je zuinig op zijn!"

11 jaar geleden

Ik ben opgegroeid met 2 broertjes en 1 broer. We waren dikke mik. 4 handen op 1 buik. uiteraard kon ik niet met en ook niet zonder ze. ruzie was er vaak genoeg en gaten in deuren kan ik me ook nog wel herinneren. slaap feestjes ook met zijn allen in het weekend op de zolder logeren. een heel grote tent bouwen en daar met zijn vieren in legen tot dat er eentje een scheet liet hahaha. helaas is er weinig van onze band over gebleven na de scheiding van onze ouders. Alleen met mijn jongste broertje is het nog steeds dikke mik. als we samen zijn zijn we samen weer even klein. Nu thuis bij onze kids zie ik die band ook heel goed. het liefst slapen ze alle dagen bij elkaar en zolang er gewoon geslapen wordt hoor je mij er niets over zeggen. Ruzie is er dagelijks. hier gelukkig nog geen gat in de deur. wel is er al een stopcontact en heel wat speelgoed gesneuveld en ook heeft het ze beiden al heel wat zakgeld gekost. Maar toch als puntje bij paaltje komt zijn ze dikke mik met elkaar en straalt de liefde er af tussen hun. En hun kleine broertje. Ja die is nu de lieveling van hun beide dat wordt straks nog wel anders. als hij speelgoed laat sneuvel of lippenstift veel mooier vind om mee te kleuren dan zijn potloden.

11 jaar geleden

Mijn zus woont alweer een hele poos op anderhalf uur rijden van mij vandaan en ik mis haar nog altijd! Hoop inderdaad dat mijn kids ook veel aan elkaar zullen hebben. Gelukkig spelen ze nu al een beetje samen :-) Wij gaan eens per jaar met de hele familie op vakantie in een grote boerderij (18 pers) en dat is ook genieten!

11 jaar geleden

Mooi he,..ik hoop dat mijn 4 dochters dat ook nog ooit gaan voelen. Nu zijn ze meestal alleen maar aan het ruzie maken en willen ze vaak niet eens met elkaar spelen. Zal wel bij de levensfase horen. Ook bij mijn dochters zit weinig leeftijdsverschil. Tussen de oudste en de jongste zit 3,5 jaar en daartussen zit nog een tweeling.

11 jaar geleden

Ik herken het helemaal. Ik heb dan wel 2 zusjes maar bij ons ging het net zo! Mijn kindjes zijn 3 jongens maar ik hoop dat ze net zoveel aan elkaar hebben als dat ik aan mijn zusjes gehad heb...