{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zullen we allemaal eens wat leuks voor een ander doen?

Wat is er nou fijner, helemaal voor de feestdagen, eens wat leuks voor een ander te doen?

Afbeelding blog 'Zullen we allemaal eens wat leuks voor een ander doen? '

Ik ben altijd een gevoelig persoon geweest, maar sinds de komst van mijn kinderen is dit nog meer geworden, Ik hou er van om wat te doen voor andere mensen. Het hoeft niet eens groot te zijn. 
Het zijn de kleine dingen als een complimentje, even een berichtje te sturen als je aan iemand denkt en spontaan een doosje chocolade brengen naar je lieve vriendin die net geopereerd is.  

Maar ook iets doen voor mensen die je niet kent! Ieder mens verdiend aandacht van een ander en niemand mag vergeten worden. 

Zo rond de feestdagen gaat het bij mij nog veel meer kriebelen, dus hierbij ook mijn oproep aan jullie lieve mensen! Het is goed om je mede mens niet te vergeten en eens iets leuks voor een ander te doen. 

Vorig jaar rond deze periode kreeg ik het op mijn hart om die lieve dakloze meneer die altijd voor de supermarkt zit eens in het zonnetje te zetten. Ik ben de winkel ingegaan en heb een 'kerstpakket' voor deze lieve man samengesteld. Als gezin met 1 inkomen heb je niet altijd heel veel over en helemaal de feestmaand is een dure periode, maar wij zouden nog zeker 30 euro over houden die maand. We besloten dat uit te gegeven aan het kerstpakket. We hadden ook een kaartje erbij gedaan met een tekst wat op mijn hart lag. Mijn man besloot om alvast naar de auto te gaan en ik overhandigde het pakket aan de dakloze meneer. Hij was zwaar ontroerd en we hebben nog een poosje gepraat. Hij was ons zo dankbaar. Vervolgens hebben we hem uitgenodigd voor een etentje bij ons thuis. Hij heeft van alles genoten en voelde zich gewaardeerd. Wij voelen ons nog beter, immers hebben wij iemand anders blij kunnen maken. 

Er zijn zoveel eenzame mensen. Kijk alleen al eens naar een verzorgingshuis, daar zitten zoveel eenzame ouderen.
Hoe leuk zou het zijn als je een kaartje (misschien wel meer) schrijft en die in een brievenbus gooit. 
Hoe leuk zou het zijn als je de marktkoopman eens bedankt voor zijn altijd vrolijke houding waar jij ook zo blij van word. 
Hoe leuk zou het zijn als je spontaan, zo uit het niets, naar je ouders gaat met een bosje bloemen om ze te bedanken wat ze altijd voor jou doen. 
Hoe leuk zou het zijn als je iemand een compliment maakt in plaats van iemand aan te vallen omdat ze het anders doen. 
Hoe leuk zou het zijn om.....

Er zijn zoveel grote en kleine dingen te verzinnen om iemand een glimlach te bezorgen. 

Kom op mensen :) Laten we aan elkaar denken! Even geen strijd over wel of geen borstvoeding, wel of niet werken, wel of niet snoep aan je kind geven, maar deze energie steken in een complimentje voor je medemens. 
Daar word iedereen vrolijker van!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je