{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zonder man maar met kinderen op vakantie

Dit kon ik wel aan, dacht ik. Maar rust en 3 kleine kinderen gaat niet samen in één zin...

Afbeelding blog 'Zonder man maar met kinderen op vakantie'

Onlangs ben ik via een last-minute weggeweest samen met mijn moeder, om wat te vieren samen. Mijn oudste zoon had studiedagen die goed uitkwamen en zij kon ook vrij krijgen dus besloten we ervoor te gaan!
En hoe leuk, eens met mijn moeder en de kinderen lekker weg, dat is de eerste keer!

Ik ben zeer close met mijn moeder, ze heeft mij alleenstaand opgevoed en we hebben een hele heftige geschiedenis. Mijn moeder is mijn alles en ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten!
Ze helpt ons waar ze maar kan, ook al betekent dat dat ze zichzelf totaal vergeet in dit plaatje en daar let ik dan weer op haha. Als we soms voor de kassa staan om wat af te rekenen dan moet en zal zij het voor mij betalen. "Dat doen moeders schat", zegt ze mij dan altijd.
Ze vraagt nooit wat terug, maar ik zorg ervoor dat mijn moeder de liefde voelt die elke mama eigenlijk moet krijgen van haar kind. In woorden, maar ook daden!

Anyhow terug naar mijn verhaal, we zouden een weekendje Landal doen, dat hebben we al eerder geprobeerd maar met familie en dat beviel ons erg goed, alleen ditmaal dus zonder mijn man.
Heel eerlijk dacht ik nog dat ik dat wel lekker vind, want de laatste jaren kan hij meer kribbig tegen mij doen en dreigen "Nooit met mij meer weg te willen gaan" dan dat het gezellig is, gedachten hierover maken mij nog altijd boos...

Na de avond ervoor te zijn begonnen met inpakken, boodschappen te hebben gedaan met mam wat nodig was voor daar, lijst te hebben gemaakt etc zijn we op tijd gaan slapen. De volgende ochtend begon de chaos toen ik met haar 3 kleintjes moest klaarmaken voor vertrek. Het lekker optijd vertrekken, werd zoals voorspeld wederom niet nagestreefd en pas rond een uur of 15:00 gingen we eindelijk van huis, YES!

De 1e nacht was wat dramatisch, mijn oudste kon alleen maar miljoen vragen stellen en zeuren over van alles en negeerde alles wat ik hem vroeg. We zaten in een stacaravan die helaas enorm gehorig was en mijn baby meisje had erg moeite om BV te drinken door al het lawaai, wat het effect had op mij dat ik meer stress had...
Tel erbij op dat ze blijkbaar in het "Mama zie ik nooit meer terug" fase zit en het was feest.
De avond vloog om en helaas konden we al niks meer ivm de korte tijd die over was, ik besloot maar zelf naar de receptie te gaan en activiteiten te reserveren.

Gelukkig viel dat goed in de smaak, nouja bijna alles. Kinderbingo was even een dieptepunt met mijn oudste.
Voorbereid op het spel moest hij zowat keer op keer met een dikke pruillip net niet huilen omdat hij steeds niet won, het geluid stond te hard en het mens klonk als een kip, verschrikkelijk...Na anderhalf uur gillende kinderen die het antwoord wel wisten zijn we er levend uit gekomen, met gratis bellenblaasjes en voor mama hoofdpijn XXL, helemaal inclusief.

Het zwembad was het leukste voor de kinderen, daar hebben ze lekker gespeeld voor die paar dagen. Ik heb mij om die reden dan ook opgeofferd, want zo zijn moeders ;), zodat op de laatste dag hun nog uren konden spelen en zwemmen met mijn moeder, en ik maakte het huisje ondertussen in orde en zorgde dat alles klaarstond om weg te kunnen gaan.
Ok ik was bijna op tijd want deze moeder had moeite met de uitgang bordjes te volgen lol, 1 zat goed verstopt.
Enige waar ik altijd alleen moeite mee heb zijn die verd*mde kleedkamers, a.u.b. parken hou meer rekening met baby's! Hier was het handig dachten ze vast, dat je je baby aan de hanger ophangt, jezelf dan even rustig omkleed, dan je baby van het haakje afhaalt om haar naar een koude gang mee te sleuren naast de kluisjes? zodat mama haar daar op 3m hoog moest omkleden in iedereens zicht. Ow en het aankleden was ook super leuk, ze GENOOT van die heerlijke frisse bries op haar lijf -.-'' (sarcasme...) Puur daarom heb ik het haren wassen al gelaten voor was het was...

Wat ik zo jammer vind is dat ik merk hoe verslaafd ieder om mij heen lijkt te zijn geworden aan telefoontjes, Ipads en internet of noem het op...Zelfs mijn moeder die bijna 60 is. Ik mis het zo om gewoon tegen haar aan te kunnen plakken zo nu en dan alsof ik nog dat kleine meisje ben van 10 jaar, alleen mama en ik op de bank, meer niet.
Maar dat word steeds schaarser met de jaren, en zelfs voor die paar dagen kon ze het niet laten om Wifi te betalen voor in het huisje, dat voelde voor mij echt als een teleurstelling. Ben ik nou echt zo verschrikkelijk? Waarom moet het? Ze wil iets kunnen kijken in haar groep op FB zegt ze dan, ja heel fijn hoor maar ik probeer hier heel hard mooie herinneringen te maken.
Pech voor haar was dat ze blijkbaar niet het juiste pakket betaald bleek te hebben, dus na 2 dagen was het op...En je raad het al, die avond hadden we het juist erg gezellig met zijn 2.
Ook al spookte mijn meisje ontzettend, ze was aan een puffertje en alles kost meer moeite momenteel, maar ze viel uiteindelijk in slaap op mijn moeder.
Die avond hebben we 5 uur alleen gepraat en wat grappige filmpjes gekeken op de tv, lekker met een stout stuk reep chocolade wat we zelf hadden gekozen toen we aan het shoppen waren, ohhhh wat smaakte die ineens heerlijk zeg!
En het mooiste ondanks dat ik letterlijk 3 nachten bijna niks heb geslapen omdat de kleine naast mij moest slapen en mijn moeder die zwaar snurkt ook erbij ligt...waren ook de momenten dat de wekker ging, en ik zowel naar mijn dochter keek en mijn moeder. Die dan vervolgens mijn klein dropje heerlijk loopt te aaien.

We hebben wel mooie herinneringen gemaakt, kinderen hebben genoten dat ook wel. Maar dit was eens en nooit meer haha, ha.....Tijdens de terugrit was ik al niet lekker in de auto, en de dag na thuiskomst leek het alsof iemand mij zo in de hell had geschopt. Alles maar dan ook alles waar je last van kon hebben, had ik die dag, verschrikkelijk...
Ik was even boos op mijn man geworden omdat ik hem gesmeekt had thuis te blijven zodat ik iig 1 dag bij kon komen, maar dat wou hij niet. Hij kon nog wel "Doe maar rustig aan" naar mij tetteren, ja alsof dat lukt met 3 kleintjes en school en psz en noem het op...Mannen logica.

Maar zoiets zou ik misschien weer overwegen als de kids weer wat groter zijn, dan durf ik het wel aan weer alleen met mam. En tot die tijd....tot die tijd hou ik het wel gewoon bij de glijbaan om de hoek en het zwembad eens in de zoveel tijd, want ik weet nu echt zeker dat mijn kinderen dat toch het meest prachtige vinden van alles haha. En goedkoper ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je