{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zonder mama

Afbeelding blog 'Zonder mama' Achtergrond blur afbeelding

Hoe ouder ik word, hoe ‘normaler’ het lijkt te zijn om maar 1 ouder te hebben. En nee, natúúrlijk is dat niet normaal maar wat ik probeer te zeggen is dat ik steeds meer mensen tegen kom die hiermee te maken hebben. Dit wordt geen negatief getinte blog want ik vind dat je het leven juist moet koesteren en positiviteit werkt zoveel beter voor alles!

Zelf ben ik mijn moeder verloren op mijn 15e. Hoe gek het ook klinkt, ik ben hier aan gewend geraakt. Ze is namelijk ook best lang ziek geweest. Al twee keer eerder had ze borstkanker gehad en dit keer was het terug gekomen in haar lymfeklieren. Dat gevecht heeft ze helaas niet kunnen winnen. Na haar overlijden, midden in de pubertijd had ik niet veel regels waaraan ik me moest houden maar ik ben van nature geen losgeslagen, naar het foute-pad lopend persoon dus gekke dingen heb ik gelukkig nooit gedaan. Lastig was het soms wel, je wordt op jonge leeftijd toch ook best snel volwassen. 

Ik geloof er heilig in dat zulke dingen je uiteindelijk een sterker persoon maken. Je kan je druk maken om kleinigheden maar op de één of andere manier relativeer ik dit al snel en zijn die dingen niet zo belangrijk meer. 

Voor mij is het nu al 14 jaar geleden en ik besef me heel goed dat ik een van de vele ben die zoiets mee heeft gemaakt. Dit neemt niet weg dat ook ik het zo nu en dan, niet vaak gelukkig, toch een beetje moeilijk kan hebben. Wat voor een ander zo gewoon is om je moeder te bellen voor advies of om je ei kwijt te kunnen, is dat voor vele slechts een droom. 

De moeilijkste tijd heb ik gehad tijdens mijn zwangerschap en net na de geboorte van Olivia-Mae. Hier hangen toch veel vragen aan die je alleen aan je eigen moeder kan stellen. Gelukkig heb ik altijd veel lieve mensen om me heen gehad en heeft Olivia nu 2 super oma’s (en opa’s niet te vergeten)!

In the end, it’s all good! It’s life en het belangrijkste is écht het genieten van de mensen om je heen en dingen die je leuk vindt! Én remember, you’re not alone! Er zijn zoveel mensen die in hetzelfde bootje hebben gezeten en hard hebben moeten roeien om weer in de veilige haven aan te komen! ❤️

XOXO Astrid

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je