Snap
  • Mama

Zomervakantie waar blijf je?

​Zo, eindelijk tijd voor een blog. Nino is gisteravond moeilijk in slaap gevallen en was vannacht ook even wakker en dat merk je vandaag.

Al voor 10 uur 's ochtends was meneer helemaal op en kon alleen nog maar huilen. Ik heb hem dan ook maar net op bed gelegd. Geen idee of hij echt zou gaan slapen of alleen even een paar minuten rust neemt maar tot nu toe lijkt het erop dat hij direct is weg gevallen. Ik ben benieuwd wat dit gaat brengen voor de rest van de dag. Voor mij geeft dit hierdoor wel even de tijd om achter de laptop te kruipen wat op zich best lekker is.

De laatste weken voor de zomervakantie zijn best stressvol. Niet alleen voor mij met de drukte van oudergesprekken, de klas schoonmaken, kinderen die moe zijn, en veel te veel avond activiteiten op school waardoor ik mijn hoog nodige rust niet krijg maar ook voor Nino is het heftig. Gisteren hadden we het Amerikaans zomerfeest op zijn crèche. Enorm leuk maar wat heeft dat een impact op zo een klein mannetje.

Het was van 16:00 uur tot 19:00 uur. Het begon met een muziekles van hun vertrouwde muziekdocente, daarna moesten de kinderen even wachten tot het eten (zoutloze) frietjes, knakworstjes en appelmoes voor ze klaar was alleen begon het net heel hard te regenen. De kinderen vonden het wel leuk, de ouders wat minder. Toen de bui bijna voorbij was konden de kinderen aan tafel en ondertussen was ook de tafel met zelf mee gebrachte hapjes voor de ouders goed gevuld en konden wij ook wat eten. Nino vond de knakworstjes en appelmoes heerlijk maar patat vind hij niks. Hij is zijn maagje daarna bij ons komen vullen met stukjes brood, komkommer en tomaatjes. 

Na het eten was het tijd voor een ingehuurde clown. Dat vond Nino maar niks, hij moest echt keihard huilen. Eigenlijk was dit geen grote verassing, ook Sinterklaas en de Paashaas vond hij eerder al niks. Al die grote verkleedde mensen vind hij maar raar. Toen de clown later ballon dieren begon uit te delen was Nino's interesse toch weer gewekt en durfde hij op een gegeven moment zelfs een ballondier op te halen bij haar. Dan ben ik toch weer trots dat hij zijn angst heeft overwonnen. Na dat hele spektakel kregen ze nog een ijsje en toen was het echt wel tijd om naar huis te gaan.

Slapen deed hij die avond echter niet. Ik weet niet of het kwam door alle indrukken, doordat hij 's middags lang geslapen had of doordat hij een beetje cola gekregen had van mijn vriend met groot protest van mij. Zelf vind ik het echt niet normaal om een nog geen twee jaar oud kind cola te geven, mijn vriend echter vind het onzin, hij gaf aan dat het cola light was en dat er dus geen suiker in zat en vindt dat appelsap en ander gesuikerde drank net zo slecht is of misschien wel slechter. Dat er cafeïne in cola zit vind mijn vriend dan een non reden. Hier zie je duidelijk dat onze eigen opvoeding ook verschillend geweest is. Gelukkig staan we meestal wel op een lijn met opvoeding. Hoe denken jullie hierover?

Nu moeten we nog een week tot de zomervakantie. Een week die ook weer bom vol zit. Met de verjaardag van mijn zwager, de groep 8 musical, het eindfeest op mijn werk, een bezoek bij de verloskundige en als laatste de verjaardag van mijn vriend. Gelukkig hebben we daarna genoeg tijd om bij te komen van deze rollercoaster waar je in beland zo aan het einde van het jaar.

7 jaar geleden

Ja het altijd zo veel. Wij moeten het lokaal ook helemaal leeg maken omdat de vloer geboend gaat worden. Maandag en dinsdag wil ik eigenlijk (met hulp van de kinderen) alle kasten poetsen en afplakken. Zodat ik de woensdag allemaal de klas uit kan rollen als de kinderen naar de groep 8 musical kijken. Donderdag hebben de kinderen dan speelgoeddag en vrijdag is alleen een ochtend en heeft de hele school bioscoopochtend, dan kan mijn duo de tafels en stoelen weg halen en dan is het lokaal hopelijk leeg aan het einde van de week zonder te veel stress. Ik ben ook altijd moe, net als al mijn collega's ook wanneer ik niet zwanger ben :). Nu alleen nog ietsje meer, haha.

7 jaar geleden

Druk he die laatste weken! Ik had afgelopen week ook twee schoonmaakavonden en een extra ochtend vanwege onze juffendag. Komende week afscheid groep 8, ons lokaal (wij zitten in het speellokaal) moet helemaal leeg en dan nog een gezellige middag om de vakantie in te luiden. Ik ben al moe en ik ben niet eens zwanger... Succes komende week en dan lekker uitrusten!