{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zoeken naar "Me-time'

Mijn vriend is net begonnen aan zijn drukke half jaar op het werk, ineens sta ik er dus meer alleen voor, niet altijd makkelijk!

Afbeelding blog 'Zoeken naar "Me-time''

Maar gelukkig is mijn eigen mama daar, die staat echt dag en nacht voor me klaar. Mijn vriend en ik werken beiden voor ons familiebedrijf, dus mijn mama weet dat het niet altijd makkelijk is om zoveel alleen te zijn met 2 kleine kindjes. Maar dankzij mijn lieve mama, kan ik net ietsje meer. Net als gisteren, ze haalt ze even op en ik kon weer lekker boven rommelen en poetsen.

Maar echte 'me-time'.. dat zit er de laatste jaren niet echt meer in. Vroeger vond ik het lastig, omdat ik toen echt heel weinig voor mezelf deed. Ik zag mijn vriendinnen niet veel, zag nog best wel af van de bevalling en werkte 4 volle dagen en had daarnaast nog een paar dagen voor mijn oudste en de hele opruim van het huis. Nu werk ik er 3 en ben ik 4 volle dagen thuis voor mijn kindjes, aangezien er inmiddels weer 1tje bij is.

Ik ben sinds half dit jaar ook begonnen met 1x in de week te gaan sporten, bij een hele fijne sportschool. Ik dacht dat ik het nooit langer zou volhouden dan 3 maanden, maar ik zit er al sinds april/mei! Hele persoonlijke begeleiding en samen met mijn zusje is het al stukken makkelijker vol te houden natuurlijk, altijd vrolijke gezelligheid!

Ik ben 2 jaar geleden ook begonnen met naailessen te volgen, iets wat voor mij op dit moment enorm ontspannend is, en nog leuk om te doen ook. Het is dan maar 1 keer in de 2 weken, maar ik kijk er altijd weer naar uit! :)

Vorig jaar kwamen we er met ons vriendinnengroepje achter dat we eigenlijk niet zoveel deden samen. We kwamen op verjaardagen, maar verder werd het best stil rondom ons. Gelijk kwam er 1 vriendin met het idee om samen 1x in de maand af te spreken, de 1e vrijdag van de maand. Een top idee dat door iedereen als positief gezien werd, en dat doen we nu ook sinds een jaar. Heel fijn om in ieder geval elke maand even samen te komen. De ene keer gaan we lekker een drankje doen, de andere keer bij iemand tv kijken, al wordt er meer gekletst. 

Soms denk ik wel eens, sinds we kinderen hebben, is het alleen maar drukker geworden. Ik en mijn vriend besloten een 2 jaar geleden om meer tijd te maken om meer met vrienden/vriendinnen te ondernemen. En ook al hebben we het soms wel erg druk, we zijn allebei nog ontzettend blij dat we die stap toch genomen hebben.

Maar soms.. Heel soms, zou ik echt nog eens een dagje alles op mijn gemak willen doen. Later uit bed komen rollen (dat kan ik gewoon echt niet meer, ritme zit er gewoon helemaal in! ;)..), heel de dag op het gemakje doen en dan nog lekker even een uur in bad gaan liggen. 
Terwijl.. Soms gaan we een avond weg en besluiten we de kindjes bij mijn ouders te laten slapen. De volgende ochtend ben ik vaak al vroeg wakker en wie gaat ze dan voor het ochtendslaapje van de jongste al halen wegens gemis... IK! En dan ben ik weer dolgelukkig als ik mijn 2 knapperds weer zie! (En hoop ik ooit nog een 3e te verwelkomen!)

Ik zou tips voor het zoeken van 'me-time' wel op prijs stellen! ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je