{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo vind ook jij de ideale oppas

Hoe vind je de ideale oppas zodat jij een avondje weg kunt

Afbeelding blog 'Zo vind ook jij de ideale oppas '

Ze stond hier gewoon ineens op de stoep. Om een trapje te lenen weliswaar. Ze gaat studeren aan de PABO en is net in Breda gearriveerd om haar studentenkamer in het appartementengebouw achter me in te richten. Toeval of niet, maar al babbelend kwamen we er achter dat we allebei uit hetzelfde zeeuwse dorp komen en onze grootouders bijna naast elkaar wonen. Al met al dus de ideale oppas waar ik eigenlijk naar op zoek was; woont dichtbij, is gek op kinderen, nog geen drukke agenda en toch ook min of meer vertrouwd!

Als jonge ouders komt er een moment dat je weer eens de deur uit wilt/moet. Voor de opvang tijdens werktijd heb je vaak al aan het begin van je zwangerschap iets geregeld; de meeste kindjes gaan naar een kinderdagverblijf, een gastouder of naar opa en oma. Maar ook na werktijd wil of moet je soms wel eens de deur uit, om weer eens lekker met zijn tweetjes weg te zijn, bij te kletsen met die vriendin of naar een feestje. Voor die momenten is het handig om een (vaste) oppas achter de hand te hebben. Omdat niet iedereen het geluk heeft dat ze zomaar op de stoep staan, zetten we 7 tips voor je op een rijtje voor het vinden van een oppas.

Opa’s en oma’s

De meest voor de hand liggende tip; ze doen het vaak met heel veel liefde en beter vertrouwd kun je je kindje niet achterlaten!


Via via

Vraag eens aan de buurvrouw of zij een oppas heeft voor haar kinderen of misschien heb je wel een buurmeisje dat op kan passen. Grote voordeel is dat je een oppas die je op deze manier vindt al (indirect) kent en je dus weet of het vertrouwd is.

Lees verder

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je