{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo trots! Dat mag ook weleens gezegd worden.

Dat je soms echt wel eens trots mag zijn op jezelf, je man, je gezin, je kids en wat je hebt bereikt allemaal!

Afbeelding blog 'Zo trots! Dat mag ook weleens gezegd worden.' Achtergrond blur afbeelding

Laatst had ik even zo'n momentje..zo'n momentje dat je even tot bezinning komt en even denkt van goh..waar ben ik allemaal mee bezig en waar sta ik nu eigenlijk?

En toen kwam ik toch tot het besef, voor 1 van de eerste keren van mijn leven, dat ik toch best wel heel trots mag zijn!

Ik ben nu 27 jaar en ik heb drie prachtige gezonde en lieve dochters, die het alle drie zo goed doen en ook echt heerlijke meiden zijn. Met alle drie hun eigen karaktertje maar zo fijn dat ze lief samen spelen, je lekker met ze op pad kan, zich prima aanpassen, het goed doen op school/creche en heerlijk kunnen knuffelen. Toch echt wel mijn grootste trots die drie meiden!

Maar ook heb ik een geweldige man, waarmee ik al ruim 10.5 jaar samen ben. Hij is echt een schat en zegt nog elke dag hoeveel hij van me houdt. Ons huisje knappen we samen steeds mooier op en we liggen altijd heerlijk op 1 lijn en maken veel lol met elkaar. Hij zet me altijd weer met beide beentjes op de grond en vult mij geweldig aan op alle vlakken. Dus ja..ook ben ik zeker trots op onze relatie, helemaal omdat we ook nog eens elkaars 1e liefde zijn!

Ook ben ik trots op ons mooie huis, een eengezinswoning, die we samen mooi hebben verbouwd en steeds mooier wordt, een mooi koophuis in een heerlijk dorp waar onze meiden goed kunnen opgroeien. Ook nog eens vlakbij onze ouders en mijn zusje. Dus ook trots op onze thuishaven die we onze kinderen kunnen bieden.

En ook ben ik trots op mijn baan en wat ik al bereikt heb, op mijn 19e kreeg ik mijn eerste vaste baan al en inmiddels heb ik al heel wat ervaring en mooie diploma's mogen behalen. Ik heb super leuk werk in de financiële branche en er zijn genoeg kansen voor mij. Dus naast mama zijn heb ik ook een carrière.

En uiteraard ben ik trots dat ik een leuke mama kan zijn voor mijn meiden, ik breng ze normen en waarden bij en we maken lol. Ook ben ik zeker streng, maar ze weten mijn grenzen en daar binnen mag bijna alles. Tuurlijk ben ik vaak onzeker of ik t wel goed doe, maar als ik zie wat een mooie wezentjes het nu zijn..heb ik t toch ergens goed gedaan :-) En elke dag staan ze weer op tijd op school/creche en haal ik ze op tijd weer op en hebben we een top ritme wat allemaal goed gaat. Het ren en vlieg werk heb ik voor ze over en voor hun verloopt het rustig, dat dit elke keer lukt is ook iets om trots op te zijn..de combi van werk, huishouden en mama zijn.

Kortom, dit kwam even tot mijn besef..ik ben bewust jong moeder geworden (21 jaar) maar ik heb het allemaal ook nog eens goed voor elkaar. Er zijn ook jonge moeders die van de bijstand leven en in een flatje in een achterstandswijk leven met hun kids. Niet dat daar perse wat mis mee is..maar ik vind t toch fijn dat ik dit allemaal heb mogen bereiken op mijn 27e.

In mijn jeugd had ik vaak t gevoel mij te moeten bewijzen en niet altijd het gevoel dat mensen trots op mij waren, maar nu ben ik dit lekker op mij zelf!

En ook nog eens zonder hulp en op eigen kracht met mijn man..we zijn een echt team en hebben het goed voor elkaar.

We kunnen onze meiden bieden wat we willen en kunnen vaak ook doen wat we willen..heerlijk dus!

En ja dit is nu wel een erge slijmerige blog geworden maar ik vind dat elke mama wel eens even flink trots mag zijn op zichzelf, zowel als moeder maar ook wat je bereikt hebt.

Kijk eens naar wat je wel hebt en niet naar wat je niet hebt..kijk eens naar die mooie wondertjes van je en wees daar vreselijk trots op, op zelfs de kleinste dingen! En dat je elke dag je kids weer een leuke dag hebt bezorgd, het eten op tafel hebt staan, je huis weer schoon hebt en een leuke avond met je man hebt gehad.

Vaak heb je t veel te druk als mama om even stil te staan bij alles, maar ik heb dit nu even gedaan..en dan sta je weer even stil bij wat je allemaal hebt!

Geniet ervan!

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je