Snap
  • Mama
  • School
  • Life
  • luizen
  • back
  • sponsored
  • puressentiel
  • to
  • Anti
  • saver

Zo houd je jouw kindje (en jezelf) luis-vrij!

Puressentiel Anti-Luizen producten maken gebruik van plantaardige oliën

Het is weer zover! De kids gaan weer naar school en dat betekent ook weer kleine vervelende beestjes! Namelijk de hoofdluis! Elk jaar weer proberen we de kleine lastpakken te bestrijden. Ze kunnen onze kinderen namelijk flink wat jeuk bezorgen. Iedereen kan hoofdluis krijgen en de beestjes verspreiden zich snel. Een school, met zoveel kinderen, is de favoriete besmettingshaard van de kleine parasieten. Hoe meer haar-op-haarcontact, hoe meer de beestjes naar anderen kunnen kruipen. Kruipen ja! Want springen kunnen ze niet.

De lievelingslocatie is achter de oren, onder de pony of in de nek. Schoon of vies, kort of lang, het maakt hen niks uit. Het speeksel van de luis leidt tot de reactie op de hoofdhuid wat weer resulteert in jeuk. Het voorkomen van luizen is lastig. Het heeft ook niks met hygiëne te maken. Luizen lopen gewoon het haar op en af, een uitbraak ligt daarom snel op de loer.

Puressentiel maakt gebruik van de kracht van de natuur en bestrijdt met het Anti-Luizen assortiment de luizen met plantaardige oliën. Zo zijn we lief voor de natuur en je huid! Puressentiel gebruik van kokosnoot, jojoba, calophylum, zonnebloem, zoete amandel en ricinus die mechanisch werken door de ademhalingsopeningen van luizen, larven en neten te verstoppen. Dankzij dit verstikkingsmechanisme kunnen de luizen geen weerstand ontwikkelen. De lotion komt met een luizenkam met micro gegroefde tanden.

Snap

3 gouden tips om de luizen weg te houden 

1: Draag de haren in een knotje. Losse haren, staartjes of vlechten komen makkelijker in aanraking met ander haar waardoor besmetting kan plaatsvinden. Luizen zijn plat, ze wurmen zich dus makkelijk tussen samengebonden haar.

2: Blijf kammen! Een microgegroefde kam will do the trick. Wekelijks blijven kammen geeft je zekerheid dat je hoofdluisvrij bent. Mocht je toch nog een luis vinden, dan heeft die luis niet langer dan een week de tijd gehad om zich te verspreiden of vermenigvuldigen.

3: Kennen jullie al een S.O.S. Luizen spray? In deze spray worden essentiële oliën van lavendel, kruidnagel, theeboom en geranium met kalmerende en ontsmettende eigenschappen gebruikt. Dit is ideaal om jeuk op de hoofdhuid te kalmeren, maar ook om de luizen te weren! De preventieve spray bevat bio lavendel bloemenwater wat de hoofdhuid zuivert en de appelciderazijn revitaliseert de hoofdvezels. Ideaal voor dagelijkse preventie en een luisvrije omgeving! Een musthave voor in huis. 

Snap

Heb jij nog goede tips? Sharing is caring! 

Volg de Facebookpagina van Puressentiel voor het laatste nieuws :) 

4 jaar geleden

? Ik haat die beestjes...

4 jaar geleden

Wist je dat Puressentiel ook preventieve spray heeft? Super handig! ?

4 jaar geleden

Wij hebben echt al zo vaak luizen gehad... Drama drama! ?