{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo had ik het niet voor ogen, alleenstaand met een baby

Het begin van mijn moederschap, met een verslaafde vader van mijn dochtertje. Het roerige leventje van een alleenstaande mama.

Afbeelding blog 'Zo had ik het niet voor ogen, alleenstaand met een baby'

Daar zit ik dan.. weer thuis bij me moeder met me dochtertje van nog geen 6 maanden..Zo had ik het niet in gedachte hoe mijn leven eruit zou komen te zien zodra ik moeder werd. 

Ik had gehoopt op een gelukkig leven, een echt gezinnetje, genieten van elkaar met je ultieme liefde, je eigen kindje. Zo iets bijzonders en onbeschrijvelijks waar je zo intens veel liefde voor voelt. 

Natuurlijk begon mijn zwangerschap niet zoals elk ander koppel, een bewuste keuze om proberen je liefde voor elkaar te bezegelen met een baby, maar dat ik zwanger was, daar was ik maar "wat" gelukkig mee. Ik had al jaren de wens om moeder te worden, en dat ik onverwachts zwanger was maakte me dolgelukkig. Eindelijk werd ik dan ook "mama".

Toen ik de vader van mijn dochter vertelde dat ik "zwanger" was, toen schrok die zich kapot. We hadden immers maar 1 keer met elkaar het bed gedeeld, en ja, we vonden elkaar "wel leuk" maar haar vader had wel andere dingen aan zijn hoofd.

Na 11 jaar lang zwaar verslaafd te zijn aan alcohol en drugs, had hij eindelijk toegegeven dat hij verslaafd was en een probleem had; en zo niet verder kon leven. Hij had zich op laten nemen in een afkickkliniek en toen hij net 2 dagen in de kliniek zat kwam ik ook nog is om te vertellen dat hij over een paar maanden "vader" werd. Dit hakte erin als een bom.

Maargoed, veel gebeurd in de maanden. Gelukkig groeide onze gevoelens voor elkaar en besloot ik bij hem in te trekken. Helaas heb ik een hele zware zwangerschap gehad, met heel veel stress, en heb ik niet kunnen genieten zoals je hoort te genieten van dit ultieme bijzondere gevoel, dat er een levend wezentje in je groeit. 

Op 11 April is onze dochter dan ter wereld gekomen; Jazzmay Jayde. Me geluk kon niet op, daar was ze dan eindelijk! En wat was zo volmaakt! Net zoals elke mama denkt over haar kind(eren). Ik genoot intens van me kleine meisje, en het gezinnetje dat we vormden. Helaas kon ik hier niet lang van genieten. Nog geen 2 weken later had haar vader al bijna een terugval. 

Ik heb hem moeten opsluiten in huis, om hem ervan te moeten weerhouden om te gaan gebruiken. Het maakte niet uit wat ik zei, hij wilde gebruiken...Ik heb mijn broer gebeld en die heb ik opgehaald en die heeft hem uiteindelijk tot bezinning gekregen om hem te weerhouden om te gebruiken.. Zo had ik het me niet voorgesteld...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je