{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zijn jouw toekomstdromen uitgekomen?

Al heel jong heb je dromen over de toekomst. Bij kleine kinderen zijn dromen vaak nog behoorlijk onrealistisch:prins of prinses worden,

Afbeelding blog 'Zijn jouw toekomstdromen uitgekomen?'
Al heel jong heb je dromen over de toekomst. Bij kleine kinderen zijn dromen vaak nog behoorlijk onrealistisch:prins of prinses worden, een eigen manage bezitten of zelfs het snoephuisje van Hans en Grietje in de tuin. Na een aantal jaren worden toekomstdromen al een stuk realistischer: brandweerman, kapster, dokter of piloot worden en weer enkele jaren later hebben heel veel mensen een compleet ideaalplaatje in hun hoofd. Denk hierbij aan: een lieve man, een gezin met drie kinderen, een mooie woning en een baan als receptioniste. Ik zie nog haarfijn het beeld van mezelf als meisje van een jaar of 8 voor me: het was een ijskoude dag en alhoewel andere kinderen zich buiten volop aan het vermaken waren in de sneeuw, zat ik op mijn knietjes voor de open haard een 'boek' te schrijven. Ik weet de titel zelfs nog: 'Toen...werd Lotte geboren' Ik heb het 'boek' ook naar een uitgeverij gestuurd en kreeg een hele leuke brief terug met een oorkonde. Daarnaast werd mijn verhaal gepubliceerd in de Taptoe. Trots dat ik was. De jaren gingen voorbij tot het moment kwam waarop ik een schoolkeuze moest gaan maken. Ik werd aangenomen op de School voor Journalistiek. Helaas niet in Tilburg, maar in Zwolle. Mijn angst won het van mijn ambitie. ( zie mijn blog: Zelfverzekerder na komst kind?) In plaats van mijn droom te volgen koos ik eigenlijk voor de gemakkelijkste weg. Ik ging naar de MEAO bij ons in de buurt en volgde daarnaast een aantal cursussen die met schrijven te maken hebben, zoals NIMA PR A en 'Korte verhalen schrijven' Ik vond een administratieve baan en na een tijdje kwamen onze prachtige meisjes, waardoor mijn belangrijkste droom al in vervulling was gegaan. Mijn focus kwam te liggen op ons gezin en al het andere bleef stilstaan. Tot ik afgelopen september een advertentie zag op Mamaplaats. Ze zochten thuiswerkmoeders voor het schrijven van artikelen en na een proefopdracht kon ik ( uiteraard vol enthousiasme ) aan de slag. Mijn schrijversdroom is ( nog ) niet helemaal uitgekomen, maar Mamaplaats heeft me mijn passie weer terug gegeven en dat is ook al heel waardevol. Die droom alsnog waarmaken? Wie weet; je bent immers nooit te oud om je droom achterna te gaan. Hoe zit dat met jou? Zijn jouw toekomstdromen allemaal uitgekomen?  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je