{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ziet ze wel goed?

Afbeelding blog 'Ziet ze wel goed?' Achtergrond blur afbeelding

Kiki is gek op tv kijken of op de iPad spelen. Uiteraard mag ze dat niet de hele dag, maar ik zeg eerlijk, zeker tijdens de afgelopen corona lockdown-periode, heb ik vaker 'ja' gezegd.

Wat mij opeens opviel/opvalt is dat Kiki mega dicht op de tv zit. Steeds opnieuw vertel ik haar dat ze op de bank moet zitten of haar stoeltje wat van de tv vandaan moet zetten. Maar zodra ik even niet oplet zit ze er weer mega dicht op. Eigenlijk er zelfs bijna tegen aan.

Nooit stond ik echt stil bij het feit dat ze misschien niet zo goed kon zien. De ogentest op het consultatiebureau heeft ze goed doorstaan, dus echt zorgen heb ik me nooit gemaakt. Maar nu dus wel...

Alsof het zo moest zijn vroeg Mamaplaats mij mee te werken aan de campagne van Procornea! Precies dit hebben wij nodig! Ik deed de risico-analyse op ikkijkverder.nl en daar kwam uit dat Kiki een medium risico op bijziendheid heeft. Omdat het voor ons als pleegouders niet geheel duidelijk is of er oogproblemen zijn bij haar biologische familie en omdat ik gewoonweg zeker wil zijn van het feit dat ze goed kan zien gaan wij ook nog een oogcheck doen bij een oogzorgspecialist! Zekerheid voor alles! Ik adviseer je dan ook om dit ook te doen! In oktober zijn het de OogCheckWeken dus dat komt precies goed uit!

Ik deed de risico-analyse op ikkijkverder.nl en daar kwam uit dat Kiki een medium risico op bijziendheid heeft

Tot die tijd maken we wel alvast gebruik van de 20-20-2 methode, 20 minuutjes schermtijd, 20 sec. in de verte kijken en minimaal 2 uur per dag buiten spelen!

Sowieso is buitenspelen gewoon veel beter en leuker, dit heeft mij als moeder wel weer wakker geschud en ik ga dan ook echt mijn best doen om de schermtijd van de meiden weer te minderen en ze nog meer lekker te laten spelen!

Je hebt maar één paar ogen en daar moeten we gewoon zuinig op zijn toch!

Deze blog is geschreven om bewustwording te creëren tijdens de landelijke OogCheckWeken (gehele maand oktober). Wil je meer informatie? Ga dan naar deze site.

Liefs Deb.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je