{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ziet ze alles wel goed?

Afbeelding blog 'Ziet ze alles wel goed?' Achtergrond blur afbeelding

Tijdens onze reis in Florida waren we op zoek naar antwoorden, werd familie voor het eerst ontmoet en waren er onvergetelijke momenten samen. Je hebt in je hoofd een vracht aan vragen die je wilt stellen aan de biologische familie zodra je de kans krijgt. Dingen als reden van afstand, hoe het met ze gaat, of je ze kunt helpen maar ook medische vragen. Zijn er dingen waar je nu en/of in de toekomst rekening mee moet houden?

Een van de dingen die naar voren kwam is dat alle biologische broers en de biologische zus van River en Jeremiah brildragend zijn. Iets om rekening mee te houden. Het was mij al vaker opgevallen dat River soms knijpt met haar ogen. Ik had dat ook al aangegeven op school en gevraagd of het hun toevallig ook opgevallen was. Dit was echter niet het geval en ze leek het digi-board uitstekend te zien.

Nu ik wist dat het toch wel een "familie-probleempje" was, wilde ik het graag beter uitzoeken. Via de site van Pearle bleek je een online oogtest te kunnen doen. Gewoon thuis achter je laptop, desnoods in je pyjama. 

Ik werd nieuwsgierig en zo kwam het dat ik met River achter de laptop kroop om de test te doen. Terwijl de slingers van het feestje van de dag ervoor nog aan de muur hingen, deden wij de oogtest.

Wat was dit makkelijk! Kinderen kunnen het vrijwel helemaal zelf. Nadat de leeftijd ingevuld was en de computerinstellingen goed stonden, konden we beginnen. De test start met de bekende rondjes test, dit was goed.

Daarna werd met behulp van het beertje Pearly, de contrastgevoeligheid getest, ook dit was goed. Ik begon al te denken, die bril gaan wij niet nodig hebben, maar toen kwam de lijnen test en daar ging het mis. Waarbij ik alle lijnen even lang zag op de afbeelding, zag zij de lijnen aan één kant veel korter. Ook bij de achtergrondvragen, kwamen enkele antwoorden naar voren die niet helemaal juist waren.

Bij het afronden van de test kwam dan ook naar voren, dat haar ogen niet helemaal "happy" waren en dat een bezoek aan een oogarts werd aangeraden. Die afspraak gaan we nu dus maken.

Het mooie van deze online test is dat je het zo even tussen door kunt doen. Niet dat ik het niet belangrijk vind of dat ik er de tijd niet voor wil vrij maken, maar we weten allemaal hoe dat gaat. Ik de drukte van de dag is sneller een paar minuten achter de laptop gevonden, dan een bezoekje aan de opticien. Zeker als je slechts een kleine twijfel hebt over het zich van je kind. Uiteraard biedt de test geen 100% zekerheid en kun je bij twijfel altijd langs een oogarts of opticien gaan. Nu blijkt dat River haar ogen wellicht niet helemaal "Happy" zijn, gaan we een afspraak maken voor de oogarts.

Ik zal jullie op de hoogte houden van het vervolg!

In de tussentijd ben ik alvast benieuwd naar hoe de ouders van brildragende kinderen er achter zijn gekomen dat hun kind minder goed zag. Laat je het mij weten?

Hier kun je de oogtest zelf afnemen op de site van Pearle :) 

Meer lezen over ons?

Neem dan een kijkje op www.comeonletsdothis.com en/of volg ons op www.instagram.com/come.on.lets.do.this

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je