{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ziekkind-stress... De keus tussen werk of thuisblijven

Werkende moeders moeten soms moelijke keuzes maken. En wat je ook doet, het voelt nooit goed. Een blog over zieke kinderen en werk...

Afbeelding blog 'Ziekkind-stress... De keus tussen werk of thuisblijven'

Met het zweet op mijn voorhoofd sprint ik met dreumes onder de arm de deur uit. Na besluitloos door het huis te hebben gedrenteld, vertwijfeld checkend of zoonlief nog steeds een gelukkige indruk maakt. De hele nacht een spugend kind, en net op het moment dat de volgende ochtend die belangrijke presentatie op het programma staat. Te lang blijf ik 's ochtends twijfelen of ik alles af moet blazen, maar aangezien zoonlief schaterlachend in de box zit, besluit ik het erop te wagen. Schuldbewust schuif ik een paracetamolletje naar binnen...

Met rode wangen bereik ik het kinderdagverblijf. Ik leg uit dat ukkepuk de hele nacht heeft gespookt. "Hij is niet helemaal lekker, " hoor ik mezelf bagatalliserend zeggen. Ik voel me een ontaarde moeder, alhoewel zijn actuele gesteldheid niets anders doet vermoeden. Ik haast me naar mijn werk, waar ik met buikpijn en 'fingers crossed' mijn presentatie afraffel tot het te verwachten telefoontje komt. "Hij heeft twee keer gespuugd en we denken dat hij ook wat koortsig is. Kun je 'm komen halen?"

Ik spurt weer terug naar de opvang. Gelukkig zit de presentatie er op. Gehaast open ik de deur. Daar zit 'ie; luid kirrend lol te maken met zijn dreumescollega's. Ik besluit mijn knagende schuldgevoel ter plekke aan de kapstok te hangen. Welke keuze je ook maakt; het voelt nooit helemaal goed. Het lot van de werkende moeder...

Meer blogs lezen? Www.workingmomnetwork.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je