{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zelfverzekerder na komst kind?

Hoe anders is het nu! De laatste jaren en helemaal sinds de komst van mijn meiden, ben ik veel zelfverzekerder geworden.

Afbeelding blog 'Zelfverzekerder na komst kind?' Achtergrond blur afbeelding
Toen ik jong was, was ik behoorlijk verlegen en kon ik snel rood worden. ( en die gedachte alleen al maakte het nog veel erger ) Natuurlijk hoort dat bij 'jong zijn' in combinatie met je karakter ( verlegen en perfectionistisch ). Ook durfde ik niet goed in een groep te praten.Deze factoren hebben mijn leven behoorlijk bepaald. Zo kreeg ik de kans om naar de School voor Journalistiek te gaan, maar dat heb ik nooit gedaan omdat ik dan helemaal naar Zwolle moest ( ik woon in Brabant ). Ik koos voor de MEAO in mijn veilige, vertrouwde omgeving. Hoe anders is het nu! De laatste jaren en helemaal sinds de komst van mijn meiden, ben ik veel zelfverzekerder geworden. Wat een heerlijk gevoel is dat. Er valt echt een last van je schouder als je assertiever bent, want het is een soort wisselwerking: als jij voor jezelf opkomt, wordt je door anderen ook werkelijk anders benaderd met meer zelfvertrouwen als resultaat. Daardoor heb ik ontdekt dat de uitdrukking:'brutalen hebben de halve wereld' ook echt klopt! Ok, ik sta nog steeds niet te juichen als ik een toespraak in een groep zou moeten houden ( sterker nog: daar lig ik wakker van ), maar ik heb mijn woordje meer dan klaar. Ik denk dat het komt omdat ik ouder ben geworden en kinderen heb gekregen, waardoor heel veel dingen veel minder belangrijk zijn geworden ( presteren, werk,gewicht, leuk gevonden worden en noem maar op ). Zodra het om mijn kinderen gaat vecht ik werkelijk als een ware leeuwin ( mondeling wel te verstaan )voor hen en de rest valt daarbij in het niet. Ook durf ik nu veel gemakkelijk nee te zeggen ( uitzondering zijn schattige kleuters die met mijn dochter af willen spreken; zie mijn blog over Afspreken en playdates ). Zo vroeg mijn buurvrouw van de week of ik de Straatspeeldag wilde organiseren, maar daar had ik echt geen zin in en dat heb ik toen eerlijk gezegd. Vroeger had ik gegarandeerd''ja''gezegd met een rotgevoel als resultaat. Ik vraag jullie nu heel zelfverzekerd: wat zijn jullie ervaringen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je