{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zelf willen lopen...

Afbeelding blog 'Zelf willen lopen...'

Het is zondag en wij besluiten gezellig even Leiden in te gaan. Kindlief is moe aan het worden dus we besluiten gauw de auto in te gaan want dan kan ze even een half uurtje haar ogen dicht doen. Daar ging het dus mis. Nova bedacht zich om 10 minuten voor aankomst haar ogen dicht te doen. Blijven we zitten in de auto of gaan we haar proberen over te leggen in de buggy. Het laatste ging gebeuren, alleen wat niet gebeurde is dat ze bleef slapen, what was I thinking? Op naar de stad. Lunchen ging prima. Na de lunch weer in de buggy ging prima. Maar toen zag Nova in haar ooghoek een draaimolen. En ja, ik ben zo' n moeder die dan zegt: aaaaaah dit vindt Nova echt heel leuk, hier moeten we even in. Vriendlief zegt tegenwoordig al uit zichzelf, ik maak wel een fotootje. Joe, helemaal fijn dit. Na de draaimolen wilde we toch echt even die stad in. Waar Nova op zich niet veel problemen mee had, alleen wilde ze niet meer in de buggy. Prima kind, dan ga je lopen. Even vergeten dat het tegenwoordig ook niet meer stoer is om je vader of moeder een hand te geven dus Nova liep lekker in het wilde westen rond en ik huppelde er maar achteraan met 1 vinger in haar capuchon. Zodat ik haar niet kwijt zou raken tussen de menigte.

Eenmaal bij de winkels aangekomen, waarschijnlijk zo'n, pak hem beet, 15 minuten later. Eerste winkel. Nova bij elk kledingstuk 'wauw' zeggen en rennen door heel de winkel. Dit keer gaat vriendlief er achter aan en moeders probeert een jas te passen. Eenmaal uit de winkel zegt vriendlief: 'zo, we gaan ons bijna klaar maken'. Klaar maken voor wat, wie, waarom? 'Feyenoord' antwoord hij. Feyenoord?? Het is 13:10 uur. Ze beginnen 14:30 uur. En dan pas de eerste winkel hebben gehad he jongens. Buiten is Nova nog even rustig de etalage aan het bekijken. Gaat op dr hurken zitten en wijst alles in de etalage even aan. Waag het niet om haar op te pakken want dat is ook niet stoer. Het enige wat op dit moment helpt is zeggen: 'huh Nova, waar is papa nou?'  Papa staat braaf, 5 stappen verderop bij de lege buggy te wachten. Nova trapt er in en we zijn weer 5 stappen verder. YES! Na nog even in de rituals te zijn geweest (NIET DOEN MET EEN LOSLOPEND KIND! HET BEZORGT JE KLOTSENDE OKSELS) besluiten we maar Nova in de buggy te zetten en richting de auto te gaan, want we moeten ook nog langs de supermarkt en het is inmiddels half 2. Dus we moeten ons nu echt gaan klaar maken.

En nee, Nova ging uiteraard niet vrijwillig in die buggy zitten. Zo fijn midden in de stad. We hebben haar omgekocht. Ohhhh kijk is wat lekker, een fruitreep!

En ja, we waren op tijd voor Feyenoord. 

En ja, moeders gaat verder met online shoppen.

Liefs Fleur

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je