{{ message.message }}
{{ button.text }}

YOU? Really?!

Wanneer niemand verwacht dat juíst jij kampt met mental health problemen.

Afbeelding blog 'YOU? Really?!' Achtergrond blur afbeelding

"Wie? Jíj?! Maar je bent altijd zo relaxed!" Een kleine greep uit een gesprek met mijn collega. Zelf is ze aan het re-integreren na een burn-out. We praten er openlijk over omdat ik heilig geloof dat begrip voor mental health begint bij een goed gesprek met elkaar.  Ik vertel over mijn angststoornis en depressie waarna ze me vragend aankijkt. Maar Deb, je komt altijd zo ontspannen over. Je bent altijd vrolijk en onbezorgd. Hoe kan dat nou?!

Ik ben vast niet de enige die de schijn goed op kan houden. Altijd een stralende lach op mijn gezicht. Lachen is niet moeilijk.  Vroeger was ik inderdaad het zorgeloze kind. De nuchterheid zelve. But things have changed. Mijn koppie is non-stop aan het werk. Malen, piekeren en ga zo nog maar even door. Laatst vroeg de huisarts me waar ik dan over pieker. Ik kon/kan er geen antwoord op geven. Mijn hoofd zit zo vol met gedachtes dat ik het niet meer uit elkaar kan houden. Én toch kom ik blijkbaar heel ontspannen over. Kan iemand mij uitleggen hoe ik dit implementeer in het dagelijkse leven? 

Dus, laten we vandaag gewoon even uit de wereld helpen dat ik niet relaxed ben. Ik ben een druktemaker, een heethoofd, en dramaqueen, een tikkie agressief soms, een peinzer, een maler, een stresskip. Maar veel belangrijker: Ik ben liefdevol, heb gevoel voor humor en zelfspot, ik ben creatief en behulpzaam, sociaal en een goede moeder en vrouw. Eigenschappen die veel zwaarder wegen dan die stomme depressie en anxiety!

Hoe staat dat bij jou? Kom jij over zoals je écht bent?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je