{{ message.message }}
{{ button.text }}

YAY! Morgen terug school!

Afbeelding blog 'YAY! Morgen terug school!' Achtergrond blur afbeelding

Eigenlijk vind ik de schoolvakanties zo leuk! Lekker genieten van het samen zijn, uitstapjes doen, genieten van het warme weer,... Je ziet elkaar veel te weinig tijdens de schoolperiode, dat deze quality time echt wel nodig is. Maar nu ben ik voor één keer zo blij dat de school terug start.

Hier in België duurt de zomervakantie van 1 juli tot 2 september, 9 volle weken. Natuurlijk was Keye niet altijd thuis. Als ik moest werken, ging hij naar de opvang waar hij zich zeer goed geamuseerd heeft. Het was er altijd dikke fun en hij kwam bekaf naar huis!

De dagen die ik thuis was, was Keye ook thuis. Met een trappelende baby in mijn buik die al mijn energie vraagt, was het niet altijd evident om Keye bezig te houden. Ook vroeg Keye zelf veel energie. Iets met niet zo goed in zijn vel zitten, wat proberen uitdagen, een 4-jarige die denkt altijd gelijk te hebben, er komt ook een grote verandering voor hem aan,... Ook op de warme dagen kon ik bijna niets doen. Dit in combinatie met een lage bloeddruk en ijzer tekort zorgde ervoor dat ik altijd zeer vermoeid was.

Keye moest deze vakantie al eens vaker horen: “Mama moet even rusten”. Maar hij is nu ook al op een leeftijd dat hij goed genoeg beseft dat mama een baby in haar buik heeft en dat ze het rustig aan moet doen.

En als ik vraag als Keye een leuke vakantie gehad heeft, zegt hij: "zeeeeeer leuk". Tuurlijk hebben we wat uitstapjes gedaan naar de zee, dierentuin, speeltuin, pretpark,... En wat hij eigenlijk altijd al het leukste gevonden heeft, is thuis samen zijn met mama en papa en spelen met zijn trein. En dit heeft hij super veel kunnen doen!

Nu ben ik 31 weken zwanger en kan ik ook 's nachts niet goed meer slapen. Vanaf morgen kan ik overdag wat meer rusten en ook rustig het huis wat opkuisen, want halllooo nesteldrang! En tuurlijk zal ik Keye missen als hij terug van maandag tot vrijdag op school is, maar des te leuker zijn de momentjes waarop we wel samen zijn!

En ik denk dat het eerste wat ik morgen zal doen nadat ik Keye naar school gebracht heb, is terug mijn bed in kruipen om de nodige slaap wat in te halen. Yes!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je