{{ message.message }}
{{ button.text }}

Yaèll EIN-DE-LIJK erkenning, onze trots!

29.04.2018 was jouw dag, de uitgerekende datum. Dé datum dat wij onze derde bink in onze armen zouden sluiten. Helaas sloeg het noodlot eerder toe...

Afbeelding blog 'Yaèll EIN-DE-LIJK erkenning, onze trots!' Achtergrond blur afbeelding

29.04.2018 was jouw dag, de uitgerekende datum. Dé datum dat wij onze derde bink in onze armen zouden sluiten.

Helaas sloeg het noodlot eerder toe, op 1 november 2017 kreeg ik een telefoontje vanuit het AMC dat er wellicht iets mis was met onze baby. Er was bij de NIPT een nevenbevinding gevonden. 1 november 2017 veranderde ons leven...


Onze zoon Yaèll
Na de geboorte konden wij je gelukkig wel aangeven als onze zoon, kregen wij wél een geboorte- en overlijdensakte. Maar helaas zou je verder nergens geregistreerd staan als onze zoon. Jij bent er wel degelijk geweest en nog steeds ben je er voor en met ons. 


"Gewoon even kunnen kijken naar zijn naam, staat er zo mooi. Onze kinderen. Alle drie"


Basisregistratie Personen
Gelukkig heeft er dit jaar een wetswijziging plaatsgevonden. Een hele bijzondere. Sinds februari 2019 kunnen ouders van levenloos geboren kinderen hun kindjes inschrijven in het Basisregistratie Personen (BRP). Deze wetswijziging komt voort uit een petitie van ouders die het als een groot emotioneel gemis zien en als feitelijk onjuist ervaren dat hun levenloos geboren kind niet in deze basisregistratie voorkomt. Er is hier de afgelopen tijd ook veel media aandacht voor geweest gelukkig, taboe doorbreken. Wat ergens ook heel verdrietig is want dat betekend dat er veel te veel ouders dit grote verlies en verdriet moeten doormaken. 


29.04.2019
Natuurlijk wilden wij Yaèll ook inschrijven en maakte ik een afspraak op zijn uitgerekende dag, precies één jaar later, 29.04.2019. Deze datum blijft toch altijd wel speciaal en we  zullen er altijd extra bij stilstaan. Zo mooi en bijzonder om Yaèll ook te zien staan als je inlogt bij mijn overheid. Gewoon even kunnen kijken naar zijn naam, het staat er zo mooi. Onze kinderen. Alle drie.

Afbeelding blog 'Yaèll EIN-DE-LIJK erkenning, onze trots!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je