{{ message.message }}
{{ button.text }}

Working mom

Afbeelding blog 'Working mom' Achtergrond blur afbeelding

Mijn doel was elke week een blog te schrijven over het wel en wee van mijn leven met twee jonge kinderen. Ondertussen is het alweer twee maanden geleden dat ik voor het laatst heb geschreven.
Ongeveer rond het moment dat ik ook weer begon met werken.
Na meer dan 5 maanden thuis te hebben gezeten (lang leve het onderwijs en het lange verlof), mocht ik na de meivakantie weer beginnen. Invallen voor een collega die met zwangerschapsverlof ging. Toevallig ook nog op de school waar ik m'n re-integratie heb gedaan na mijn burn-out.

Nu twee maanden verder heb ik het onwijs naar mijn zin. Ik heb een heerlijk kleuterklasje en ben helemaal hun juf. Ik geniet elke dag weer om met m'n klas aan het werk te zijn. Hoe anders was dat drie jaar geleden, toen ik zwaar overspannen en onwijs ongelukkig thuis kwam te zitten.
Maandenlang heb ik getwijfeld of ik het onderwijs nog wel in wil. Zelfs daags voordat ik begon aan mijn huidige baan vroeg ik mij af of het onderwijs nog wel is wat ik wil. Nu kan ik volmondig ja zeggen. Onderwijs zit in m'n bloed, ik moest het alleen weer in zien.

En nu ben ik dus weer een working mom. Ik werk vier dagen in de week. Iets dat niet vaak voorkomt. De meeste moeders in het onderwijs kiezen er voor om 3 dagen te gaan werken. Hoewel ik dat eerst ook wilde, was dat door verschillende omstandigheden niet mogelijk. En eigenlijk wil ik ook niet minder werken. Ik kan heel moeilijk de controle uit handen geven en met een duobaan zal dat toch moeten. Ik heb een klas liever voor mijzelf en merk ook aan de kinderen dat ze de stabiliteit van 1 persoon hard nodig hebben. Hoe goed je ook afspraken maakt met elkaar, je bent nooit hetzelfde. Dat klinkt misschien wat egoïstisch, maar ik raak zelf onrustig van de wekelijkse wisseling. Alsof ik ergens opeens midden in begin of iets eindig zonder het af te sluiten.

Mijn kinderen vinden het gelukkig ook heerlijk bij de gastouder. Julia speelt graag met andere kinderen en daar heeft ze alle ruimte voor. Het fijne is dat ze met maximaal vijf andere kinderen is, dus alle aandacht krijgt die ze nodig heeft. Tevens de stabiliteit van één persoon vind ik zelf erg prettig. Onze gastouder woont aan de overkant en het fijne is dat ik altijd even langs kan met de meiden of wat langer kan blijven hangen voor een praatje. Ze is zelf opgeleid tot pedagogisch medewerker en dus zijn mijn kinderen niet altijd alleen maar aan het spelen, maar ook bezig met creatieve activiteiten, leren liedjes zingen en werken met thema's.

Als working mom ben ik ook een betere moeder. Dat klinkt raar, maar dagen thuis zitten met m'n kinderen is niet ten goede voor mezelf. Mijn wereldje is dan heel klein. Daar word ik niet gelukkig van en mijn kinderen al helemaal niet. Nu zijn we beiden gelukkig en genieten we extra veel als we samen thuis zijn.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je