{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wordt 2021 nu wel ons jaar?

2020 was voor niemand een hoogtepunt denk ik. Voor ons was 2020 allesbehalve dan een goed jaar. Buiten Corona was het een bewogen jaar. En ik snak naar 2021. Wordt dit nu wel ons jaar dan?

Afbeelding blog 'Wordt 2021 nu wel ons jaar? '

De eerste week van het nieuwe jaar begon al slecht voor ons. Ik was ontzettend ziek en dat heeft de eerste twee maanden van het gloednieuwe jaar inbeslaggenomen. Dit was ontzettend heftig en voor mij stond de wereld ook echt stil. Ik heb ook het gevoel dat ik de wintermaanden heb overgeslagen. En niet voor mij was het heftig. Ook voor mijn gezin en nabije omgeving. Want ons leven stond volledig op zijn kop. Ik was echt afhankelijk van hulp. Kon niet alleen zijn. Want ik kon niet eens mijn eigen kind uit haar bedje tillen. Meer over dit verhaal kun je lezen tussen mijn andere blogs.

Na deze tijd hadden wij niet echt tijd om bij te komen. Wij kregen een ander drama op ons bordje geschoteld. Eentje die voor ons ook ontzettend heftig was. En waar wij eigenlijk nu nog steeds mee bezig zijn. Omdat dit wel in onze directe naaste omgeving plaats vindt, maar niet in ons huishouden, deel ik dit niet. Wegens privacy.

Vervolgens kwamen wij met heel Nederland in de Corona crisis terecht. Waarbij ook de bijkomende angsten horen. Dit in verband met June. Dus dat bracht extra zorg en angst met zich mee.

Ook zijn wij natuurlijk veel bezig geweest met het ziek zijn van June. Zij is natuurlijk maanden achtereen ziek geweest. En dit gaf natuurlijk een hoop stress en onzekerheid. Dat niet alleen wij waren ook doodmoe.

En natuurlijk zijn er ook positieve dingen gebeurd. Als gezin zijn wij sterker dan ooit. Juist door wat voor ellende er allemaal is gebeurd. Ik probeer altijd iets positiefs uit het negatieve te halen. Bijvoorbeeld, dat je niet alles voor lief moet nemen. Dat je moet genieten van de kleine momenten, want het kan zo ineens allemaal anders zijn. En wij zijn natuurlijk door de Corona allemaal op je eigen gezin bent aangewezen. En ik heb ontzettend geleerd om niet te kijken wat er allemaal niet kan, maar wat wij wel kunnen. Dat wij samen zijn. Dat we het geluk hebben dat wij een grote tuin hebben, in tijden van Lock-down. Je moet zelf de ‘slingers ophangen’. En dat komt in deze tijd meer dan ooit van pas. En dat hebben wij ook echt gedaan. Je moet het jezelf zo makkelijk en leuk mogelijk maken.

Wij zijn bijna aan het einde van 2020. Een jaar die wij met zijn alle maar snel moeten vergeten denk ik. Op naar een nieuw jaar. 2021.

Hierbij zijn natuurlijk niet alle problemen weg, maar ik hoop wel op een positiever jaar. Waarbij wij ten eerste allemaal gezond blijven. Maar ook dat er plek komt voor onze dromen en doelen die wij eigenlijk hadden gesteld voor 2020.

Waar ben jij dankbaar voor het afgelopen jaar?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Jamielee.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je