{{ message.message }}
{{ button.text }}

Word ik nu een obn'er haha

3500 inzenden zijn er geweest, zoveel stellen die er aan mee wilden doen. En wij, wij zijn uitgekozen!!!

Afbeelding blog 'Word ik nu een obn'er haha'

In oktober staat er in vrouw.nl (vrouwmagazine van de telegraaf) staat een oproep voor (on)sportieve stellen gezocht!!

Ze vragen hierin om je in te schrijven voor een challenge om af te vallen en vooral gezond te gaan leven. 
Ik zou Petra niet zijn, als ik daar geen gehoor aan zal geven. Want Martin en ik zijn wel sportief maar ook weer niet zo heel erg sportief. Onze kinderen daar en tegen zijn super sportief. Naast het feit dat wij niet zo heel sportief zijn, zijn wij beide ook nog eens veel te zwaar. 
Dus ik heb een super leuk verhaaltje over ons geschreven met een onwijs leuke foto van Martin en mij erbij. 

En dan, dan word je ineens gebeld door een journalist die deze challenge regisseert dat wij 1 van de 3 uitgekozen stellen zijn om mee te gaan doen. Wauw oké, super leuk. 

Dan begint het plannen. We moeten namelijk een ochtend naar het cardiologie centrum Utrecht om daar allerlei onderzoeken te doen om te kijken hoe gezond zijn we eigenlijk. Naast die onderzoeken, moet er ook een interview gedaan worden, een fotoshoot en bleek ook later, een gesprekje op camera. 

Vrijdag 27 november was de grote dag. 
Omdat wij om half 10 al in Utrecht moesten zijn, hebben Martin en ik een heerlijke overnachting genomen in een mooi hotel in de buurt. Zo hoefden wij niet mega vroeg op en zeg nou zelf, even een nachtje weg met z'n tweetjes is altijd wel even leuk. 

Na een heerlijke avond waarin we hebben uit gegeten, lekker gewandeld en vooral veel gesprekken hebben gevoerd, gaan we slapen in het hotel. Die nacht word ik echt wel 10x wakker. Onbewust toch best zenuwachtig voor alle onderzoeken want hoe gezond ben ik eigenlijk. 
We eten redelijk gezond maar zouden dat veel beter kunnen doen. Heb best wel een speklaag om mijn lichaam heen haha en slik mega veel medicatie. Dus wat krijg ik allemaal te horen morgen. 

Om 7 uur sta ik al onder de douche, kon toch niet meer slapen. Als we beide klaar zijn, eerst lekker ontbijten in het hotel . Dat vinden we beide zo geweldig. Dus we nemen allerlei lekkers wat er allemaal staat. En dan, dan gaan we op weg. 

10 minuten later zijn we er al. We worden keurig ontvangen in een centrum waarbij iedereen in een roze overhemd loopt. Het stewardessgehalte is echt mega hoor.  

Terwijl we daar zitten, komt er een fotograaf binnen, een camera vrouw en de journaliste. Alles wordt klaar gezet en wij beginnen door te krijgen dat dit groter is dan we dachten. Niet gewoon een klein stukje rechts onderin vrouwmagazine, nee het blijkt dat er hele pagina's gevuld gaan worden. 

Martin en ik worden afzonderlijk van elkaar opgehaald. Beide krijgen we een bloedonderzoek, hartecho, hartfilmpje en fietstest. Na dit alles hebben we een gesprek met de cardioloog Leonard Hofstra, die dit allemaal gaan begeleiden. 
De man is echt super vriendelijk, amicaal en vooral oprecht. Hij gelooft echt in zijn leefstijl merken we op uit zijn enthousiasme. 

Uit alle onderzoeken is gebleken dat zowel Martin en ik beide super gezond zijn. WAT !!!!! Ja echt, onze aders zijn mega schoon, geen hoge bloeddruk, geen verhoogd cholesterol en heel belangrijk onze conditie is echt tiptop in orde. Niet echt een uitkomst die wij hadden verwacht maar wel super gaaf natuurlijk. Blijkbaar leven wij toch niet zo ongezond whahaha. 
Wel zijn we beide veel te zwaar. Martin weegt 85 kilo met 1.68. Die moet terug naar de 75 kilo krijgt hij te horen. 
De dokter weet dat ik niet wil weten wat ik weeg maar met mijn 1.58 wel veel te zwaar. Ik moet terug naar de 55 á 60 kilo. Hij verzekert ons dat als wij ons aan zijn leefstijl gaan houden, we dat zeker gaan halen. Martin waarschijnlijk in de 12 weken dat we dit gaan doen voor vrouw.nl en ik zal iets langer nodig hebben. Dat is positief te horen toch?? 
Wel is er 1 probleempje bij mij, ik prik hormonen en medicatie voor een traag werkende schildklier dus dat kan zorgen dat het allemaal minder snel gaat. Maar het gaat lukken verzekert hij. 

Hij geeft aan dat hij langs gaat komen bij ons thuis om ons het boek te overhandigen en in onze kasten te kijken. Hij zal dan alles weggooien wat er niet in hoort (dan zijn al mijn kasten leeg whahahahha) Ook zal hij langskomen met een kok die mij zal gaan leren hoe ik moet koken en super leuk we gaan aan de slag met Carlos Lens voor het sporten. Totaal enthousiast verlaten wij zijn kamer. 

Dan gaan we de fotoshoot in. Eerst wel de visagie maar de shoot is super relaxed en mega leuk. Veel top foto's en ik geef meteen aan dat ik wel de foto's thuis wil krijgen via de mail. Dat zal geen probleem zijn zegt ze. 
Na de fotoshoot, gaan we nog het interview in en hebben we ook een opname voor een online reclame en dan zijn we klaar. 

Om 13.00 uur zitten we in de auto naar een zeer leuke, informatieve en gezellige ochtend. 
8 januari gaan we beginnen met de challenge slim in 12 weken van Leonard Hofstra. Alles wordt online gevolgd en moeten ook wekelijks bloggen en filmen hoe het allemaal gaat. Nu hoop ik natuurlijk dat er veel mensen met ons mee gaan doen. Naast mijn blogs op vrouw.nl zal ik ook hier mijn wekelijkse blog gaan bijhouden. 

We grapten over het dat we nu een OBN'er gaan worden (Online Bekende Nederlander whahaha) maar het wordt echt veel gelezen blijkt. 

Ik heb er onwijs veel zin in, wie gaat er met mij meedoen?????

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je