{{ message.message }}
{{ button.text }}

Woorden inslikken en maar knikkend toegeven.

Wie kent het niet, het liefst zou je alles eruit willen gooien, maar dan slik je toch je woorden weer terug in.

Afbeelding blog 'Woorden inslikken en maar knikkend toegeven. ' Achtergrond blur afbeelding

Als je mij vraagt wat voor iemand ben jij, dan is het antwoord erg simpel " eerlijk". Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid en aan mijn gezicht kun je vaak, nou ja bijna altijd aflezen hoe ik mij voel. Dus nee ik ben niet iemand die in je gezicht lacht en achter je rug om een mes in je rug steekt. Maar dan... dan ben ik ook zo iemand die eerst tien keer nadenkt en liever haar mond houdt omdat ik bang ben om iemand te kwetsen en liever mezelf dan maar kwets dan een ander. Dussss nu heb ik dat dus weer gedaan mijzelf gekwetst zodanig dat ik om 02.00 nog met grote boze ogen naar het plafon staarde omdat mijn gedachtes mij niet naar dromenland lieten gaan. Wat ben ik boos ! Boos op mijzelf dat ik mijzelf in deze situatie heb toegelaten. 

Ik heb laatst mijn sieraden verkocht omdat ik een nieuwe gouden set wilde halen. Ik heb mijn man gesmeekt dit aan niemand te vertellen want ik wist eigenlijk al wat er ging gebeuren. Vervolgens heeft iemand hier lucht van gekregen en gevraagd om geld te lenen. Dit begon eenmalig met 2000 euro en daarna nog eens 1800 euro. Er werd mij verteld dat dit geld terugbetaald zou worden. Met moeite heb ik 600 euro teruggekregen maar het overige geld word nu gezien als een gift en krijg ik dus niet meer terug.

Ik weet dat ze het geld nodig hebben omdat ze moeilijk zitten, maar ik ben niet verantwoordelijk voor andermans schulden ! Juist ik leef soms als een krent omdat ik geld wil sparen om te kunnen investeren in grond of sieraden. Die iemand zijn mijn schoonouders en nadat mijn zusje gister ruzie heeft gekregen met mijn schoonmoeder heeft ze veel dingen gezegd die mij enorm gekwetst hebben. Dit heeft mij dus weer aan het denken gezet. Want al mijn zusjes hebben ruzie met haar gehad en dan gaat het elke keer over mijn dochtertje. Want dat is mij toch een verwend nest als mama niet in de buurt is en oma wel. 

Dan word er opgemerkt dat onze culturen anders zijn en dat wij respect tegen over volwassen niet kennen. Maar dan als er geld moet worden neergelegd dat ben ik opeens wel die ideale schoondochter die erg zuinig is en hierdoor elke maand geld kan voorschieten. Ik ben anders dan mijn zusjes word er gezegd maar mijn jongste zusje is een kopie van mij dus veel verschil is er niet. Ook zij kan er niet tegen als er iemand onrecht wordt aangedaan en ze is toen gister voor mij opgekomen terwijl ik er niet bij was en dit heeft voor een ruzie gezorgd. 

Dan komt mijn schoonmoeder gister over eer en respect praten en benoemt mijn zusje een leugenaar omdat ze zegt dingen niet gezegd te hebben, terwijl mijn dochtertje van 7 ook zegt dat oma dit gezegd heeft. En dat doet mij pijn, want men vergeet dat dit mijn eigen bloed is en dat wanneer ik morgen zou scheiden mijn schoonfamilie helemaal niets meer van mij is. Men verwacht dat ik mijn eigen zusjes aan de kant zet en dat doet mij pijn ! Nu kom ik terug op het stuk woorden inslikken. 

Ik wilde dus mijn mond open trekken, maar omdat zij mijn man zo weet te bespelen wilde ik voorkomen dat ik en mijn man weer ruzie door haar zouden krijgen, en hij mogelijk weer een terugval zou kunnen krijgen. Ik heb mijn mond gehouden terwijl mijn hart bijna uit mijn borst werd getrokken. Ik en mijn man hebben dan ook vaak ruzie over "de sieraden en het geleend geld" want ook hij weet, het geld krijgt hij nooit meer terug. En het zijn zijn ouders dat begrijp ik maar dat geld daar heb ik zo hard voor gespaard..  Wat is geld denk ik dan als het in mijn relatie nu weer goed gaat ? Dan wil ik dat niet weer elke keer oprakelen maar er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk en vooral nu ik moet gaan verbouwen en elke cent om moet draaien om geld te sparen. Wat was dat geld nu van harte welkom geweest.... 

Ik wou dat ik iemand was die lak had aan andere en alleen maar aan zichzelf dacht en zichzelf op de eerste plaats zou zetten. Naar mijn mening zijn deze mensen gelukkiger omdat niemand ze kan krenken... Tja je kiest je familie niet maar wel je schoonfamilie. Het kwaad is al geschiedt .. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je