Snap
  • Mama

Wonen op een Schippersinternaat

Het schippersinternaat, elke zondagavond afscheid nemen van je ouders met de woorden tot vrijdag.

Het schippersinternaat is een groot gebouw met veel kinderen en een speeltuin. Je woont hier ongeveer 40 weken per jaar. 5 dagen in de week van zondagavond tot en met vrijdagmiddag. Hier kom je te wonen als jouw ouders op een schip wonen en jij naar de basisschool moet, als kind zijnde ben je dan 5 of 6 jaar.

Ik heb het internaat als leuk ervaren onder andere door de ingewikkelde relatie met mijn ouders. In mijn geval is het misschien wel mijn redding geweest of heeft het juist de kans op een goede band met mijn ouders verpest? In mijn geval is de emotionele afstand groter geworden met mijn ouders. Dit heeft mij als kind zijnde wel de ruimte gegeven om er het beste van te maken. Het is uiteindelijk een belangrijk deel van mijn leven geweest. Ik ben er erg zelfstandig op gegroeid en daar profiteer ik nog altijd van.

Een ding weet ik zeker mijn kind mag zelfstandig opgroeien maar met een emotionele band met zijn ouders. Wil onze zoon vaker zien dan de weekenden en schoolvakanties. Dit besef ik mij deste meer door het ouderschap.

7 jaar geleden

Ik moet er ook niet aan denken mijn meisje alleen maar in het weekend te zien.. Soms zijn er situaties waardoor dit helaas niet anders kan, maar ik hoop nooit in zo'n situatie terecht te komen...