{{ message.message }}
{{ button.text }}

wonderen bestaan toch wel..

Afbeelding blog 'wonderen bestaan toch wel..'

Lieve lezers,

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen, ik was mijn haar maar een keer in de week. ik hoor je denken "lekker nasty" maar eerlijk dit valt reuze mee.

Ik vind het echt ontzettend fijn dat ik mijn haar maar een keer in de week hoef te wassen. Ten eerste omdat ik gewoon ontzettend lui ben en ten tweede scheelt dit best wel veel geld.

In het begin was het langzaam opbouwen, elke week het wassen uitstellen met 1 dag. Hier went je haar snel aan. Tuurlijk is het in het begin wel even wennen, en iets waar je doorheen moet. Maar hoe vies wordt je haar nou eigenlijk? Ik gebruik geen haarstylingproducten en ik denk dat dit sowieso al enorm scheelt.

En begrijp me niet verkeerd, ik douche wel gewoon na het sporten hoor ;) maar het is niet dat ik een paar dagen in de week door de modder rol. Dus zolang het niet vet is, is het (na mijn idee) ook niet echt vies.

Ik geloof dat als je je haar sneller wilt laten groeien, je het uiteraard ook goed moet verzorgen. Daarom gebruik ik nu dus maar 1 keer in de week een goede shampoo. Een waardoor mijn haar fris ruikt (net zoals bij de kapper) en het de eerste paar dagen als net gewassen haar voelt.

Ik gebruikte eerst een shampoo die wordt aangeraden voor de curly girl methode. Maar zoals we allemaal wel kunnen zien is mijn haar nog stijler dan... nou ja het is echt ontzettend stijl in ieder geval. En kreeg ik van deze shampoo een ontzettend vette kop. Een keer in de week wassen wordt dan wel echt vies.

Ik was op zoek naar een shampoo zonder 'troep' erin. Ik heb er nu een die is siliconen- en parabenenvrij. Alle shampoos die je bij de drogist kunt kopen bevatten dit dus wel. Siliconen en parabenen zijn slecht voor je hoofdhuid en verstoppen je haarzakjes. Hierdoor kunnen ze niet meer ademen en vallen ze dus uit. Of stoppen ze zelfs met groeien. Dit wil niemand (alleen mannen misschien, want dan hoeven ze minder vaak naar de kapper).

Wat ook fijn is om te weten: de shampoo die ik nu gebruik beschermt je haar tegen verkleuring. En doordat je (zoals in mijn geval) je haar maar een keer in de week wast, kun je er echt absurd lang mee doen.

Ik heb shampoo van Mediceuticals. Klinkt leuk, maar welke moet je daar nou van hebben? Via De kapperie (te vinden op instagram) kun je de, voor jou, juiste shampoo bestellen. Ik raad deze shampoo oprecht aan. Dit is geen 'oh je moet dit echt kopen blog' dit is een 'als je slim bent koop je dit blog'. De set die ik heb bestaat uit drie producten: shampoo, conditioner en haarfollikel stimulator.

Samen met Lidy hebben we gekeken welke shampoo het beste bij mij past, gelet op mijn wensen, en de staat van mijn haar/hoofdhuid. Er zit geen raar geurtje aan, althans, die curly girl shampoo die ik gebruikte moest ruiken naar kokos... verrotte kokos denk ik... Dit ruikt gewoon alsof je bij de kapper bent geweest. Probeer het, en laat me weten wat jij er van vindt!

Vergeet dus niet te kijken bij Kapsalon de Kapperie Arnhem.

Liefs Lisa, 

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je