Snap
  • Mama
  • vruchtbaarheid
  • zwangerworden
  • mamaworden
  • fertiliteitsproblemen
  • zwangerin2021

Wil je zwanger worden in 2021?

Dit zijn jouw goede voornemens.

Wat een gek jaar hebben we achter de rug. Op naar een beter, gelukkiger 2021. Misschien wel het jaar waarin jij zwanger wordt :).

Wil jij het nieuwe jaar goed van start gaan en je vruchtbaarheid meteen boosten? Dan zijn dit je goede voornemens voor 2021.

1 – Eet gezond

Als je zwanger wilt worden staat het aanpassen van je voeding bovenaan je to do-list. Stop met het eten van troep en voed jezelf met gezonde onbewerkte voeding. Eet veel groente, fruit, noten, zaden en gezonde vetten om je hormoonbalans te ondersteunen.

2 – Gebruik supplementen.

Hoe je ook je best doet, het lukt niet om alles wat je nu nodig hebt via voeding binnen te krijgen. Je basissuppletie bij zwanger worden: een goede multi, vitamine d3 en een écht zuivere omega 3. Ze zorgen ervoor dat je vruchtbaarheid met sprongen verbetert.

3 – Géén tarwekiemolie.

Tarwekiemolie wordt vaak genoemd omdat het zou helpen bij zwanger worden. Het tegenovergestelde is waar. Tarwekiemolie bevat veel omega 6. Omega 6 is de tegenhanger van omega 3. Omega 6 is ontstekingsbevorderend en celverhardend, omega 3 is ontstekingsremmend en celversoepelend. Vermijd omega 6 zoveel mogelijk en gebruik géén tarwekiemolie.

4 - Niet teveel stress. 

We hebben allemaal stress en dat is niet erg. Het wordt een probleem als je je niet meer volledig kunt ontspannen. In een gezonde stresscyclus wordt stress altijd afgewisseld met momenten van (diepe) ontspanning. Heb je veel stress gehad? Doe dan een meditatie, ga het bos is of doe ademhalingsoefeningen om weer echt te kunnen ontspannen. Plan kleine pauzes in, momenten van rust waarin je weer even kunt opladen.

5 – Gezond bewegen.

Houd het rustig en zorg ervoor dat je ademhaling en hartslag niet door het dak gaan. Je conditie opbouwen is nu geen goed idee, omdat je dan stresshormonen aanmaakt die je cyclus verstoren. Rustig bewegen; wandelen, yoga, krachttraining, fietsen is nu heel gezond.

6 – Gebruik géén Aleve (en diclofenac, ibuprofen, naproxen).

I know, het werkt heel goed tegen menstruatiepijn. Maar, zelfs als je slechts 1 pilletje per maand gebruikt, verstoort dit je hormoonbalans en je eisprong. Heb je veel last van menstruatiepijn? Ga dan op zoek naar andere manieren om dit te verlichten; fertiliteitsmassage, medical taping, maar ook het gebruik van omega 3 en magnesium helpt vaak heel goed.

7 – Gezond sperma.

Zwanger worden doen jullie samen. Het is belangrijk dat niet alleen jouw eicel van topkwaliteit is, zijn zaadcellen moeten dat ook zijn om gezond zwanger te kunnen worden. Zorg ervoor dat je man de juiste supplementen gebruikt en gezond met je mee-eet.

Op dinsdag 5 januari start mijn instagramcursus Kickstart JOUW jaar. 

Om 2021 écht goed te beginnen en met een frisse, gezonde start jouw vruchtbaarheid te boosten. Ik vertel je alles over gezonde voeding (je ontvangt een weekmenu met recepten), supplementen, hoe je een positieve mindset krijgt die voor je werkt, hoe je je hormonen in balans brengt en menstruatieklachten vermindert. Ik geef je tips en trics om sneller gezond zwanger te worden en beantwoord al je vragen tijdens een live Q&A. Als extraatjes zijn er: een geleide meditatie door Pranic Healing teacher Isabel Sips om het oude jaar los te laten en intenties te zetten voor 2021. Hormooncoach Lavinia Frantzen vertelt je hoe je kunt leven volgens je cyclus en yogainstructrice Ingrid Walstra geeft een online fertiliteitsyogales. En, dit alles kost je slechts 21 euro.

Doe je mee? Meld je aan op www.bemama.nl/kickstart.

Ik wens je een heel gelukkig, mooi nieuwjaar!