Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Wij afval vrij in 2016!

Wij gaan in 2016 zo min mogelijk restafval produceren. En uiteindelijk ook zo min mogelijk recyclebaar afval produceren.

Zoals in de inleiding staat geschreven gaan wij proberen om in 2016 zo weinig mogelijk restafval proberen te produceren. 

Waarom?

Hier heb om eigenlijk een heel simpel antwoord op; omdat het kan!

Wij produceren een partij afval waarvan het meeste bij het rest afval beland terwijl het of gerecycled kan worden of we het gewoon weg kunnen laten uit ons huishouden.

Waar beginnen?

Deze vraag heb ik mezelf als eerste gesteld. Want ja waar begin je?

Ik ben begonnen met informatie inwinnen. Wat kun je allemaal recyclen (papier, plastic, glas, batterijen, elektrische apparaten, enzo), waar in te leveren en voorwaarden hiervoor.

Waar kan ik producten zonder verpakking kopen? Denk hierbij aan fruit en groente van de markt. Maar ook aan de speciale winkels zonder verpakkingen die bijvoorbeeld meel verkopen die je zelf uit bakken kunt scheppen.

Na wat 'onderzoek' online zijn er heel veel mogelijkheden om zo veel mogelijk verpakkingsvrij te kopen.

In mijn volgende blog zal ik laten zien hoe ik gestart ben hiermee.

8 jaar geleden

Persoonlijk vind ik dat iedereen zijn eigen keuze erin heeft ;) Ja zal hier ook denk ik, zeker in het begin, wel vol staan met bakken om alles te scheiden. Gelukkig hebben we de ruimte er voor ;)

8 jaar geleden

Dank je wel! Heb er ook echt wel zin in. Word een uitdaging :)

8 jaar geleden

Wees blij dat je het op eigen initiatief doet, wij zijn verplicht te scheiden, tja of je betaald per kilo en per keer dat je de restafvalbak buiten zet. Succes scheiden is absoluut geen pretje, en dan moet je ook niet vergeten de rommel die erbij komt kijken, want vaak staat mijn hele tuin vol met dozen, zakken plastic want het word een keer in de twee weken opgehaald.

8 jaar geleden

Woooooh! Ik wens je super veel succes! Heel goed initiatief, zouden meer mensen moeten doen!