{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wie is er bang voor GRIJS?

En dan komt dat ene moment weer voorbij gerold, waarop je 's ochtends...

Afbeelding blog 'Wie is er bang voor GRIJS?' Achtergrond blur afbeelding

...wakker wordt, je kindje uit bed plukt, en een jaar ouder bent.

Al jaren maak ik mij erg druk als het om ouder worden gaat. 

Mijn twintiger jaren gedag wuiven was bijna-traumatisch. Als ik de tijd toen stil had kunnen zetten, had ik dat gedaan. Wat een zorgen. Dág zorgeloze jaren vol met reizen, studeren, vriendjes, verloven, wilde avonturen, cruises, affaires, geinen en geiten, kilo's erbij en eraf, hup nóg een diplomaatje, nóg een exotische stempel in mijn paspoort. Je leeftijd als excuus voor álles: nog geen vaste baan? Ben nog geen dertig, hoor! Nog geen kinderen? Ik ben eind twintig!  Ik 'vierde' het verjaren van dit heerlijke decennia dan ook in Beverly Hills, Londen, bij mijn ouders in Nederland, en in Dubai. Grappig genoeg genoot ik op mijn dertigste verjaardag van een etentje naast de Burj Khalifa, met mijn toenmalige vriend, én met de toekomstige papa van Baby. Wist ik veel?

Een jaar later at ik chocoladetaart in Noord-Afrika, waar M z'n moeder druk gebaarde hoe graag ze wenste dat ik zwanger zou zijn. Zelf telde ik mijn grijze haren en fijne lijntjes, en dacht paniekerig, 'Jemig, als ik nog mama wil worden, mag ik wel opschieten, voordat het drastisch te laat is, en ik veels te oud ben'.

Weer een jaar later lag ik half-suicidaal onder de vriezer, Baby slechts twee maanden oud, en ik finaal post-nataal ingestort.

En daarom, op mijn drie-en-dertigste Jezus-achtige leeftijd, heb ik mijn verjaardag afgelopen weekend goed gevierd. Een handjevol grote mensen, en een scheutje kleine kindjes, doe daar nog wat zon, groen gras, en mijn zeldzame kookkunsten bij, en je hebt een fantastisch tuinfeestje te pakken. Twee, zelfs. Enne, die 75 trouwe Facebook-vrienden? Wát een lieve berichtjes.

Ik werd op deze verjaardag wakker met een tevreden gevoel in plaats van vluchtige paniek over ouder worden. Ik ben er nog. Niet te jong, niet te oud, maar precies zoals ik behoor te zijn. Ik functioneer, ben aan de beterende hand, heb lieve familie en vrienden, en ik voel me bovenal blij en vereerd dat ik mama mag zijn van een jongetje zo lief, teder en fijn, iemand zo schattig en klein, mijn kindje, zo gezond en grappig. Dát was dit jaar mijn allermooiste cadeau.

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je