{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wie heeft de balans tussen werken en kids?

Als werkende mama of papa heb je bijna geen tijd meer om rustig op de bank neer te ploffen. Je bent doorlopend op zoek naar de perfecte balans tussen carrière en papa of mama zijn. Misschien herken je het volgende bij jezelf of in je ongeving. Hoewel deze balans bij 87% van de werknemers in orde is, worstelen vrouwen meer met het combineren van werk en privé dan mannen. Je hebt de ambitie om hoger op te komen met werken en te groeien in je carrière. Tegelijkertijd heb je ook de ambitie om een goede ouder te zijn. Wil je beiden goed doen, dan moet je jongleren met uw tijd. Dit lijkt aardig te lukken bij de meeste werknemers. Volgens een onderzoek van de Arbo Unie is bijna 90% tevreden over de verhouding tussen werk en privé. Blijkbaar wordt er gretig gebruik gemaakt van Het Nieuwe Werken.

Vrouwen stoppen met werken

De werknemers die het lastig vinden om een baan te combineren met het ouderschap, zijn overwegend vrouwelijk. Vooral vrouwen tussen de 35 en 45 jaar lopen nog wel eens tegen problemen aan. Jammer, want vrouwen die de balans niet kunnen vinden, stoppen vaak gedeeltelijk of helemaal met werken. Heb je moeite met het combineren van werk en privé, ga dan eens met je leidinggevende om de tafel zitten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je