{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wie goed doet goed ontmoet?

Je wordt er niet slechter van. Sterker nog: je houdt nergens een beter gevoel aan over dan iets te betekenen voor een ander. Tenzij...

Afbeelding blog 'Wie goed doet goed ontmoet?' Achtergrond blur afbeelding

Wie goed doet goed ontmoet, wie kent het spreekwoord niet? Ik weet van kleins af aan niet beter want zo zijn wij (mijn zussen en ik) nu eenmaal opgevoed. Het is fijn om te weten dat je, al is het met iets kleins, iets kunt betekenen voor iemand anders. Maar wat als je tot twee keer toe de deksel op je neus krijgt? Als je "goed" als vanzelfsprekend gevonden word en ze je vervolgens in de kou laten staan?

De eerste keer was in mijn tienerjaren toen een goede vriendin van mijn man (toen nog vriend) en mij niet meer thuis kon wonen. Ze huurde een appartementje en kon nauwelijks rondkomen van de inkomsten die ze had. Wij waren beiden student en hadden een bijbaantje maar ondanks dat haalden we boodschappen voor haar of net dat wat ze nodig had. Op een gegeven moment vertrok ze met haar vriend, zonder enige blijk van waardering, naar de andere kant van het land.

De tweede keer is nog maar enkele jaren geleden toen we een stel van onze leeftijd leerde kennen bij de voetbalclub van mij man. Hij was geëmigreerd, gaan samenwonen en was via een collega in het voetbalteam van mijn man terechtgekomen. Het klikte meteen tussen ons vieren en al vrij snel kwamen we regelmatig bij elkaar over de vloer. Toen na enkele maanden hun dochtertje geboren werd werd mijn man zelfs gevraagd als peetoom. Na diverse keren verhuizen naar het buitenland kwamen ze weer terug naar Nederland. Het enige dat ze bij zich hadden waren twee koffers met kleding dus wij hadden een huurhuis en inboedel voor ze geregeld en de eerste week na terugkomst in Nederland hebben ze bij ons gelogeerd. Toen het tussen hun niet meer boterde besloot hij terug te gaan naar zijn land van herkomst (1 dag voor onze bruiloft, en bedankt). Zij trok met haar dochter enkele maanden daarna in bij haar nieuwe vriend. Het contact verliep steeds stroever en de bom barstte toen wij, als peetouders, een week van tevoren ineens via de mail te horen kregen dat ons petekindje samen met haar halfbroertje gedoopt zouden worden. Wij hadden een afspraak staan die we niet konden verplaatsen en toen was de reactie "dan moeten we andere peetouders kiezen want anders kan het feest niet doorgaan". BAM!!! Dan word je zomaar ineens aan de kant geschoven ondanks alles wat je voor ze gedaan hebt. Heeft dit dan helemaal niets betekend of vonden ze dit allemaal maar vanzelfsprekend?

Gevolg is dat ik me terughoudend opstel als ik nieuwe mensen leer kennen. Destijds investeerden we in (nieuwe) vriendschappen en kregen snoeihard de deksel op de neus. Je gaat aan jezelf twijfelen: "heb ik zelf de fout gemaakt of ligt het aan hen?" Terugvallen op vrienden kan ik niet omdat dat eigenlijk allemaal meer (oudere) kennissen zijn dan vrienden. Ik mis het gevoel van een goede hechte vriendschap met iemand waar je je ziel en zaligheid mee kunt delen. Zou me dit ooit nog gegund zijn?

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je