{{ message.message }}
{{ button.text }}

When two scientists have chemistry & de ring naar Mordor

Afbeelding blog 'When two scientists have chemistry & de ring naar Mordor   '

Ongeveer 8 jaar geleden ontmoette Ricardo en ik elkaar. Ik was bachelor studente biomedische wetenschappen en wilde dolgraag stage lopen op de afdeling moleculaire neurowetenschappen🤓. Tijdens een rondleiding op deze afdeling had ik al mijn enthousiasme laten blijken en ik mocht op gesprek komen. En zo gezegd zo gedaan ik ging langs, en een paar dagen later hoorde ik dat ik gekozen was om stage te lopen. Iets wat niet snel gebeurd want meestal nemen ze daar alleen master studenten aan. Achteraf bleek dat Ricardo mijn toenmalige begeleidster had in gefluisterd mij aan te nemen, stiekem omdat hij mij wel leuk vond. En ik maar denken dat het met mijn kwaliteiten te maken had🤷🏼‍♀️. Ik werd geregeld gewaarschuwd voor Ricardo's flirt acties, maar ik was niet zo snel onder de indruk ik zat tenslotte in een relatie en tja ik zat ook niet te wachten op een reputatie. Halverwege mijn stage liep die relatie op de klippen na 3 jaar, maar pas bij 1 van de laatste borrels maakte Ricardo de eerste "move". Ik had nog steeds in mijn hoofd dat het bij wat geflirt zou blijven, tenslotte stond meneer bekend om zijn geflirt. Het bleef lang bij wat flirterige opmerkingen en een biertje na werk, er was een klik. Maar pas na mijn stage vertelde Ricardo dat hij me wel echt leuk vond, en na een borrel bracht hij me naar huis gevolgd door een eerste kus (Wat klefff). Na een aantal dates sloeg de vonk echt over en begon ik in te zien dat dit toch wel allemaal wat serieuzer was dan ik in eerste instantie dacht, maar het voelde goed en tja voor je het weet ben je 1 kat, 1 baby een huis en een bruiloft verder. Maarja net als bij een baby gaat er ook bij een bruiloft het één en ander aan vooraf....

Precies 4 jaar geleden op 21-11-2016 vroeg Ricardo mijn ten huwelijk. Maar deze dag ging niet zonder slag of stoot. Eigenlijk had hij me al eerder willen vragen, maar telkens als hij iets plande maakte ik andere plannen met vrienden. En achterdochtig als ik ben kom je er dan niet met een simpel smoesje weg waarom we inene niet kunnen gaan. Dus stelde Ricardo het een paar keer uit, totdat hij het zat was: "deze week ga ik haar gewoon vragen, punt." Ik had namelijk ook al een keer geroepen "ik heb die ring al gevonden vraag me maar gewoon" (Ik en Ricardo plagen elkaar vaak, maarja wist ik veel dat hij echt een ring had😱).

Het was een zondag en met het smoesje naar de Ikea zou hij me naar het Amsterdamse bos lokken om daar te wandelen en vervolgens mij daar ten huwelijk te vragen, gevolgd door uiteten en een versiert huis.

Maaar het regende (keihard) en ik had zin in een pyjama dag. Ik snapte totaal niet waarom Ricardo nou per se naar die Ikea moest. Netflix en chill toch... Dus ik bleef zeuren en koppig doen, waarop hij zei "ik heb erna een kleine verrassing". Grote fout want ik haat verassingen of naja laat ik zo zeggen als ik weet dat iemand mij gaat verassen dan ga ik daar niet zo goed op IK MOET weten wat het is, te nieuwsgierig ben ik🙈 niet mijn beste eigenschap, maar maakt me wel een goede wetenschapper🤷🏼‍♀️ dus na al dat drammen zei hij "ik wilde je mee uiteten nemen", nou ik wist niet hoe snel ik me om moest kleden (Annie en eten🤷🏼‍♀️🤪). Omdat het echt keihard regende en ik al moeilijk was moest Ricardo improviseren want tja dat bos gaat hem niet worden... Maar het was te vroeg voor uiteten dus gingen we naar: de Ikea..... Ik heb er lekker lopen winkelen terwijl Ricardo dus de hele tijd met die ring in zijn zak zat (arme jongen). Op de weg naar het restaurant reden we langs de Amstel, Ricardo's plan B was om me daar met een kleine wandeling te vragen. Dus we stopte daar en hij wilde wandelen je raadt het al ik sputterde tegen: "gaan we niet eten? Waarom in die regen wandelen??" Afijn ik besloot mee te werken en het was een prachtig uitzicht toen Ricardo op een been ging. Ik dacht nog dat hij een grapje maakte maar er zat toch echt een ring in. En toen besefte ik meteen hoe ontiegelijk moeilijk ik ben geweest, nogmaals: Sorry Ric🙈 daarna zijn we nog uiteten geweest en genoten van een versiert huis, maar als je het Ricardo vraagt voelde mij ten huwelijk vragen als de Ring naar Mordor brengen🌋🤷🏼‍♀️

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je