{{ message.message }}
{{ button.text }}

What you see is what you get. De echtheid op Sociale media.

Ondertussen weten wij allemaal dat het plaatje wat wij zien op sociale media niet de werkelijkheid is. Misleidend? Misschien! Leuk? Ik geef toe, ik zwijmel ook wel eens weg bij de perfecte huizen, nog betere vakanties en voorbeeldige kinderen. Doe ik hieraan mee? NEE.

Afbeelding blog 'What you see is what you get. De echtheid op Sociale media.' Achtergrond blur afbeelding

Mijn boodschap op Sociale media en op mijn blog is altijd echt. Iets wat ik ontzettend belangrijk vind. Want we leven in een echte wereld. Wij zijn geen Instagram profielen of perfecte plaatjes. Er zitten echte mensen achter. Zo ook ons gezin. Met onze dingen, mooi en niet mooi. Het ouderschap die niet altijd over rozen gaat. Momenten van falen en grappige dingen. Dát is het echte leven.

Persoonlijk vind ik het altijd fijn om echt connectie te voelen met iemand op sociale media. Eerlijke verhalen, herkenbaarheid en toegankelijkheid. Want dat is wat wij misschien allemaal stiekem een beetje zoeken. Natuurlijk zijn de perfecte plaatjes van ultra opgeruimde huizen, vlekkeloze vakanties en zoete kinderen ook wel eens fijn om bij weg te dromen. Maar niet altijd de werkelijkheid.

Want laten we eerlijk zijn lieve mensen, bij ons allemaal staat de was wel eens iets te lang. Brand ons vlees wel eens aan en zijn de kinderen niet altijd even zoet als wij zouden willen. Lopen wij niet lang elke dag op ons paasbest bij. En lopen onze kinderen in het weekend langer in hun pyjama dan ons lief is. (En wij stiekem ook!) Is ons haar de look “Eeuwige knot” terwijl onze kinderen de show stelen op school. Gaan wij stiekem vaker als ons lief is make-up-loos de schoolrun doen en eten pas als zij op school zitten…

En natuurlijk chargeer ik een beetje. Maar jullie snappen wel welke kant ik hier mee op wil. En juist die mensen, die echtheid, dat is het echte leven!

Ik doe er bewust niet aan mee. Ik hou van mooie foto’s maken. Ik hou van een mooie feed. Maar onder mijn foto’s en in mijn story’s is altijd te lezen hoe het eraan toe gaat. Ik schuw trouwens geen foto’s van boze gezichtjes, ontploft haar of vieze kleren. Ik ben altijd eerlijk over de dingen die spelen in ons leven. Van een niet slapende peuter tot you name it. Maar ook de leuke dingen natuurlijk. Op mijn blog bespreek ik alles. Geen onderwerp is taboe. Dit is wat ik graag uitdraag. Het echte leven.

Misschien niet voor iedereen heel boeiend. Want een heel spannend leven heb ik niet. Maar wel herkenbaar. Als ik mijzelf na ga vind ik juist die herkenbaarheid ook fijn om te zien bij de mensen die ik volg.

Al is er maar één iemand die mijn volgt, op sociale media of op mijn blog, die denkt “Ja, zo lekker herkenbaar.” Ben ik blij. Want, ik ben ervan overtuigd dat iedereen daar blijer van wordt.

Wij zijn volwassen, wij kunnen heel goed bepaalde content scheiden. Weten wat reëel is en wat niet. Maar neem nou meisjes van een jaar of 12, 13 of 14. Die kunnen heel gauw onzeker worden van bepaalde content. Omdat het bijna perfectie uitdraagt. Zij kunnen niet (of niet zo goed) content onderscheiden als wij, volwassenen. En eigenlijk is dat best kwalijk. En die smoesjes van “Dan volg je toch niet”. Gaat niet op voor ie leeftijdscategorie. Ik moet er niet aan denken dat mijn dochter zich aan dat plaatje optrekt of daar onzeker van wordt.

Gelukkig is er tegenwoordig ook een aardig tegengeluid. En zie je steeds meer de realiteit. En dat is goed! Wat vinden jullie leuk om te volgen?!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Jamielee

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je