{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werkende mama's of mama de onderneemster?

Zijn er nog meer onderneemsters die een eigen bedrijf(je) hebben en actief zijn op Mamaplaats? Hoe pakken jullie dat aan?

Afbeelding blog 'Werkende mama's of mama de onderneemster?' Achtergrond blur afbeelding
Werken als je kinderen hebt. Het is een heel geregel en geplan. Maar met een beetje inzet en doorzettingsvermogen kom je al een heel eind, tenzij je kinderen ziek zijn of een ziekte hebben. Dan wordt het toch wel veel moeilijker zo niet onmogelijk. Toch ben ik weleens benieuwd naar de onderneemsters die een (jong) gezin hebben. Hoe pakken zij de combinatie aan? Kun je je wel volledig focussen? En wat doe je als je net een heel belangrijk telefoontje voert en je kind komt luidhuilend binnen? Snaveltjes toe Omdat ik een webshop run heb ik daarin veel voordelen ten opzichte van een kantoorbaan die ik eerder had. De bedrijfsruimte is achter het huis gevestigd dus de kinderen kunnen, als ze niet op school of de peuterspeelzaal zijn, in hun vertrouwde omgeving spelen. En de afspraak staat: 'als mama aan het telefoneren is, zijn de kindjes stil of spelen buiten.' Tot nu toe werkt het. Schooltijd & avonduren Onder schooltijd werk ik volgas. Dan moet ik pakken wat ik pakken kan. En dat lukt dan ook altijd. Na schooltijd zorg ik dat ik klusjes heb waar ik niet keihard voor na hoef te denken of waarbij het niet heel stil dient te zijn. En 's avonds. Dan merken de kinderen er niets van en vaak ben ik dan wat teksten schrijven betreft op zijn best. Of als er een deadline is. Ook op zaterdag En ja, zelfs op zaterdag wordt er gewerkt. Zeker in de drukke periode zo rond Sinterklaas en Kerst. Maar we zorgen er altijd voor dat we toch nog iets leuks doen met de kids zoals bijvoorbeeld wandelen, naar het strand gaan voor een strandwandeling of vliegtuigen spotten rondom Schiphol, of gewoon naar een neefje of nichtje gaan. Ze raken er echt aan gewend. Ze weten niet beter dan dat dit erbij hoort. Wat heerlijk dat kinderen zo flexibel kunnen zijn.

Onderneemsters actief op Mamaplaats?

Zijn er nog meer onderneemsters die een eigen bedrijf(je) hebben en actief zijn op Mamaplaats? Hoe pakken jullie dat aan? Werken jullie ook met een rolverdeling in het gezin? Wie brengt de kinderen naar school of wie haalt ze op, wie zorgt voor het huishouden of schakelt een hulp in? Maar vooral, hoe creatief zijn jullie in het creeren van quality time voor je bedrijf en je kinderen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je