Snap
  • Mama
  • post

Werkende mama tijdelijk thuisblijfmama

Hoe ongewenst werkloos thuiszitten toch goed uit kan pakken.

Na mijn studie ben ik lekker aan het werk gegaan en, ondanks een aantal keren weer nieuwe werk te hebben moeten zoeken, lekker aan het werk gebleven. Altijd 4 dagen, want zo heb je net wat meer ademruimte thuis. Het plan was dan ook om, als de kleine er eenmaal was, ook gewoon 4 dagen te blijven werken. Ikzelf een mamadag, manlief neemt een papadag, oma's en opa's worden ingeschakeld, en de kinderopvang blijft zo betaalbaar want maar 1 dag in de week.


Als werkende moeder mis je toch best veel van de ontwikkeling van je kleine zo in dat eerste jaar. Er gebeurt een hoop, en het lijkt vaak net of dat allemaal net moet zijn als je druk aan het werk bent. Jammer, want behalve een goed  functionerende werknemer wil je graag ook een goede moeder zijn. Gelukkig zijn er veel foto's en filmpjes, en zit je op je werk af en toe heimelijk (of niet) te genieten van de kleine spruit thuis.


Tot mijn werkgever besloot dat het na 3 tijdelijke contracten wel welletjes was. Het personeelsbestand werd ietwat opgeschoont in het kader van reorganisatie, en een vast contract behoorde in mijn geval dus niet tot de opties. Ineens zat ik 7 dagen per week thuis, en hoefde ik bijna niets meer te missen! Begrijp me niet verkeerd, ik wil nog steeds graag weer terug aan het werk, maar het voelt alsof me nu even een cadeautje in mijn schoot geworpen is. Ik kan nu mooi nog even genieten van een belangrijke ontwikkelingsperiode in het leven van mijn dochtertje, alsof het zo heeft moeten zijn. Ineens begrijp ik maar al te goed waarom de verlofperiode na de geboorte in sommige landen zo lang is. Dit is iets wat je alle moeders gunt, ook degene die normaal een carrièretijger zouden zijn!
Ik geef toe, straks ben ik weer aan het werk en zal ik toch weer belangrijke momenten gaan missen. Maar deze mama wordt nou eenmaal gelukkiger als ze ook haar ei in een carrière kwijt kan. En daarmee kan ik juist weer intenser van mijn mooie momenten thuis met mijn dochter genieten.

10 jaar geleden

Herkenbaar! Ik ben ook een fulltime mama. Het is heerlijk om alles mee te kunnen maken. Al blijft het ook wel kriebelen om weer te gaan werken (al is het maar een dagje in de week :) )

10 jaar geleden

Zolang het dan nu toch zo is... vooral van genieten!

10 jaar geleden

zolang het financieel haalbaar is is dat prima (bezorgd dan niet meer zorgen zeg maar). Lekker genieten :)

10 jaar geleden

Lekker toch dan, dat je nu even thuis "mag" zitten! Geniet ervan!!