Snap
  • Mama

werkende, maar dit moment werkloze mama

Hallo allemaal,

Sinds vandaag ga ik aan de slag als blogger bij mamaplaats, naar aanleiding van een mailtje. Half maart ben ik werkloos geraakt vanuit de sector Kinderopvang. Ik heb een personeelszaken achtergrond. Wanneer het slecht gaat met bedrijven, wordt er eerst op die afdelingen bezuinigd. Erg vervelend, maar anderszijds, dat wordt fulltime genieten van mijn 2 dochters, Lisa 3 jaar en Emma van bijna 2 jaar.

Ik heb er wel een beetje een spannend gevoel bij. Vanaf 15 mei gaan ze niet meer naar de opvang, dus ben ik pas echt fulltime moeder. Nu ben ik zo bang dat ik in een sleur terecht kom en niet meer de moeder ben, zoals ik ben als ik werk. Werk motiveert mij om het beste uit het moederschap te halen en de rol van mama zo goed mogelijk in te vullen. Ik klaag verder helemaal niet over het feit dat ik fulltime mama mag zijn hoor, want er is niets zo mooi om de eerste jaren van je kinderen volledig mee te maken. Daar ben ik 100% van overtuigd. Alleen het gevoel van fulltime mama beklemd mij. Misschien moet ik het gewoon een plekje geven en me niet zo druk maken.

Hoe zien jullie de rol van een goede mama eigenlijk? Een werkende mama? Een thuisblijf mama? Of is er nog een andere invulling? Ik ben er erg benieuwd naar!

In ieder geval: de zomer is in aantocht, dus de dagelijkse invulling gaat vast en zeker goedkomen en zeg ik over een tijdje, "waar heb ik mezelf druk om gemaakt".

Fijn weekend allemaal,

De drukmakende mama

10 jaar geleden

Je hebt inderdaad niet altijd de keus. Dat is het leven. Mijn moeder zegt: alles heeft een reden. Misschien is dat zo en heb ik nu het geluk dat ik veel van de kids mag meemaken :-). Maar werken dat doe ik ook graag, parttime dan. Fijn weekend.

10 jaar geleden

Hoi, Denk ook niet dat de ideale moeder bestaat en dat iedereen het doet zoals hij/ zij dat goed dunkt! Ik ben wel benieuwd naar meningen, ervaringen etc. Ik vind parttime werken ook ideaal. Even andere praat en nog wat bijdragen op een andere manier. Helaas heb je niet altijd de keus, maar goed, dan vullen we de tijd anders in. Je leeft na wat je hebt, kunt en mag. Fijn weekend.

10 jaar geleden

Hoi Heidi, Was inderdaad spannend die eerste blog. Heb hem 4x aangepast. De tijd met de kids kunnen ze inderdaad niet meer afnemen. Ik zou echt niet 5 dagen in de week kunnen werken, want dan mis je misschien net de 1e keer omrollen, het 1e stapje etc. Die fase zijn ze bij mij voorbij, maar er komen nieuwe dingen voor in de plaats. Nu willen ze nog bij papa en mama zijn en als ze ouder worden, wordt dat weer anders. Liefs Mirjam

10 jaar geleden

Ik ga zeker genieten van mijn kids. Dat deed ik natuurlijk al ;-)