Snap
  • Mama

Werken tijdens de Feestdagen

Tja deze Mama moet ook tijdens de feestdagen werken, dat is soms lastig combineren.

Aangezien deze Mama in het Toerisme werkt moet ik ook tijdens de feestdagen werken en dat is af en toe lastig combineren.

Normaal gezien wordt er op het werk overlegt en gevraagd welke feestdag je wilt werken. Het betreft dan 1e Kerstdag, 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. 24 december en Oudjaarsdag is bij ons geen feestdag en druk op het werk. Alleen dit jaar is het anders gegaan. Er is helaas geen overleg geweest wie welke feestdag wilde werken, maar gewoon ingepland. Beetje lastig. Normaal werk ik altijd 1e Kerstdag en dan gaan we daarna door naar mijn vader en stiefmoeder. We blijven daar dan altijd met z'n alle slapen en 2e Kerstdag naar de verjaardag van de beste vriend van mijn vriend. Helaas moest ik dus 2e Kerstdag werken. We moesten dus met twee auto's naar mijn vader en stiefmoeder. Ook moest ik 2e Kerstdag vroeg weg en was ontbijten met z'n alle er dus niet bij. En daarna waren we dus pas laat bij de verjaardag.

Ook moet ik dit jaar Nieuwjaarsdag werken. Iets waar ik het niet helemaal mee eens ben. Waarom moet ik twee feestdagen werken en andere maar één of sommige collega's zelfs helemaal niet. Beetje raar. Maar goed dat betekend dus wel dat ik een extra feestdag in 2016 vrij heb! Normaal gezien werk je 3 feestdagen per jaar. Ik heb deze week dus al de 1e te pakken! 

Al met al niet echt fijn om op een feestdag te werken, wel is het maar een paar uur en dubbele uren. Ach ja we zitten het wel gewoon uit. Komt goed ;-)

8 jaar geleden

Balen zeg. Wel super dat je het positief in ziet

8 jaar geleden

Ik werk er wel 4 dit jaar. Ideaal. Ben ik weer vrij op andere dagen en dat komt goed uit in de Kerstvakantie. Dan hoeven de kinderen niet naar de vakantie BSO. Op die feestdagen is man thuis. Bovendien vind ik de sfeer op het werk leuk dan. Echt win win win situatie.

8 jaar geleden

Komt wel weer goed met de andere feestdagen.. met Pinksteren ben ik lekker vrij!

8 jaar geleden

Ik vind het vreselijk hahaha, maar goed het hoort erbij. Vooral dat ik 2 feestdagen moet werken daar baal ik van..