{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werken: omdat ik het leuk vind!

Er zijn natuurlijk best dagen dat ik niet bijster veel zin heb om te gaan werken, toen ik nog twee banen had vond ik het af en toe best vermoeiend en was ik steeds aan het switchen. Nu heb ik nog één werkgever na gestopt te zijn met één baan (voor het gezin). Maar, ondanks alles waren er zowel toen als nu dagen dat ik dacht 'wat heb ik toch een leuke baan!' Zo ook vandaag...

Afbeelding blog 'Werken: omdat ik het leuk vind! '

Werken doe ik echt wel voor de centjes. Ik kan niet thuisblijfmoeder zijn. Maar ik heb gelukkig ook vaak echt plezier in m'n werk. Lesgeven aan (hoog)begaafde kinderen is intensief, maar ook ongelooflijk leuk. Zit er een jongen in je klas (11 jaar) die helemaal in de aandelen zit. In zijn eigen klas snapt niemand hem, maar bij ons in de plusklas wordt er geregeld gevraagd hoe het nou zit en is er oprecht interesse voor zijn bijzondere hobby. Of een meisje (10 jaar) die al veel langer dan alle andere kinderen uitkijkt naar Sinterklaas, omdat ze weet dat ze dan haar telescoop krijgt; ze weet veel meer van de ruimte dan ik wist op die leeftijd. Kringgesprekken verlopen altijd anders dan je van te voren denkt. De meeste kinderen zitten namelijk vol met creatieve, originele ideeën, die mij ook weer inspireren. En lees je teksten die door de kinderen zijn geproduceerd waar moeilijke woorden in staan, dan verrassen ze me nog altijd als ze laten merken het niet geknipt en geplakt te hebben zonder erbij na te denken, maar ook daadwerkelijk kunnen uitleggen wat er staat.

Ik weet dat het een luxe is dat we een plusklas mogen draaien in deze tijd waarin het onderwijs het niet makkelijk heeft en de financiën dit soort activiteiten soms onmogelijk dreigen te maken. Maar zolang als wij mogen bestaan geniet ik van die geweldige uitspraken, de eagerness om te leren en de creatieve breinen die veelal achter onze (hoog)begaafden schuil gaan. Ik ben wel benieuwd of jullie ook bekend zijn met plusklassen (hetzij bovenschools of intern) bij jullie in de omgeving. Na jaren met deze kinderen gewerkt te hebben ben ik enkel een groter voorstander geworden van meer aandacht voor ons toptalent (in wording), maar her en der hoor ik nog altijd geluiden dat 'men' denkt dat (hoog)begaafde kinderen zich wel redden en geen extra aandacht nodig hebben. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je