{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werken of thuisblijven

Afbeelding blog 'Werken of thuisblijven' Achtergrond blur afbeelding

En toen waren er kinderen! Waar je eerst nog alle vrijheid om te bedenken wat je wilde doen met je werk/ carrière, moet je nu eerst aan de kinderen denken en dan pas aan je carrière ... hoewel ... niet iedere vrouw is het hiermee eens. Want waarom zou zij degene zijn die voor de kinderen thuis blijft, ze hebben toch nog een ouder (behalve de eenoudergezinnen natuurlijk)? En dan nog wat, waarom zou er iemand thuis moeten zijn voor de kinderen, er zijn toch geweldige kinderdagverblijven en buitenschoolse opvangvoorzieningen? Ze hebben natuurlijk gelijk.

 

Ik zelf heb ervoor gekozen om "thuisblijfmoeder" te zijn. Ik vond het prettig om, in ieder geval tot aan de basisschool, met mijn kinderen thuis te zijn. Om wel wat geld te verdienen, ben een hele poos gastouder geweest. Ik heb er van genoten ... en ik heb er van gebaald.

 

De voors:

* Ik was er bij voor alle 'eerste keren': de eerste keer omrollen, het eerste woordje, de eerste stapjes, enzovoorts.

*Ik ken mijn kinderen door en door, omdat ik ze 4 jaar lang, dag in dag uit, bij me had.

* Als er iets gebeurde, een ongelukje of iets dergelijks, was ik er altijd meteen bij. We konden meteen naar de dokter, of de tandarts, of waar we dan ook heen moesten.

* Ik heb heel veel tijd kunnen doorbrengen met mijn kinderen: babymassage, peutergym, wandelen, speeltuin, spelletjes, leren fietsen, enzovoorts.

De tegens:

* Elke dag is een variatie op hetzelfde liedje: voeden, opvoeden, verzorgen, spelen. Dat kan erg saai worden.

* Ik zag weinig andere volwassenen en merkte af en toe dat ik volledig kinderlijk aan het worden was. (dan zei ik met hoge stem tegen mijn man "en hoe was het op je werk, kereltje?")

* Ik heb zo lang geen enkele werkvloer gezien (behalve mijn eigen huis) dat de drempel om toch weer voor een baas te gaan werken enorm hoog was geworden.

* Mijn werkervaring is inmiddels zo gedateerd, dat ik min of meer 'ongeschoold' ben geworden. (Daarbij komt dat ik een opleiding in de kinderopvang heb gedaan en daar is momenteel bijna geen werk in te krijgen.)

* Heel veel werkgevers willen geen mensen aannemen die een gat van 6 jaar in hun CV hebben.

 

Al met al ben ik tot de comclusie gekomen dat ik nog steeds vind dat ik de, voor ons, beste keuze heb gemaakt, maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn! En zo zal het vast ook zijn voor de ouder die er voor kiest om te blijven werken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je