Snap
  • Mama

Werken of thuisblijfmamma

Al enige tijd heb ik geen werk en sinds kort ook geen inkomen meer, hoe lossen jullie geldproblemen op?

Wat een ellende. Ik ben al ruim 2 jaar uit de running zoals ze dat zo mooi zeggen. Ik solliciteer regelmatig, zeker omdat ik  nu geen inkomen meer heb. Gelukkig heeft mijn man wel inkomen, waardoor we nog enigszins kunnen leven, maar een extraatje zit er nu even helemaal niet meer in. Helaas. Zelfs de traditie van ons gezin om cadeautjes te kopen met kerst kunnen we dit jaar niet doen. Ik vind het echt een ellende.

Het lukt dit jaar zelfs niet eens een cadeautje te kopen voor de verjaardag van mijn zoontje. Gelukkig wilde mijn zoontje een nieuwe kamer. Dus een gratis bed met lattenbodem op de kop weten te tikken en ik had nog verf. Meneer meegenomen naar de bouwmarkt en hem de verf voor de muren uit laten kiezen en betaald met een bon die ik nog had. Zo kunnen wij mijn zoontje toch iets geven wat hij graag wil en heeft het ons weinig gekost.

Het voelt niet goed om op deze manier met geld om te moeten gaan, maar mijn man en ik willen ons niet in de schulden steken.

8 jaar geleden

Ik begrijp het gevoel wel, maar zoals hierboven gezegd wordt; je/jullie doen het goed en verantwoordelijk! Ik ben zelf woonzaam met mijn zoon in een huurhuis en heb toen ik verhuisde álle subsidies aangevraagd die mijn gemeente aanbied. Dit is vaak op hun website te zien, en aan te vragen. Ook heb ik kwijtschelding aangevraagd wat betreft de gemeentebelastingen. Alles bij elkaar heeft me net even wat meer ademruimte gegeven.. Succes!

8 jaar geleden

Waarom voelt het niet goed om op deze manier met geld om te gaan! Je doet 't toch geweldig? Geen schulden, je zoontje de kamer die hij wil! Zie het positief, je weet waar je op moet letten! Ook even voor Annemiek, zorgtoeslag is alleen afhankelijk van inkomen en partnerschap en staat los van wat voor woning. Wij doen tegenwoordig 1x in de 2 weken 'boodschappen bij de Appie', online en bezorgen zodat je niet meer in de winkel komt en weggaat met dingen die niet nodig zijn. De markt is inderdaad ook mijn favoriet. Wil je weer aan het werk? Wie weet kan je via een uitzendbureau een redelijk vaste baan krijgen. Ik zit via Randstad op een plek waarvan ik de naam helaas niet kan noemen, waar ik 5jaar kan blijven en wekelijks 36uur kan werken. Succes!! :D

8 jaar geleden

Wij moeten ook van 1 inkomen rond komen en wonen in een huurhuis. Wij hebben zorg en huur toeslag. Ik weet niet hoe de zorgtoeslag precies werkt en of je er ook recht op hebt met een koopwoning en het inkomen van jullie, als jullie idd een koopwoning hebben. Daarnaast koop ik veel bij de lidl. Ze hebben daar ook goedkoop brood. Cadeautjes koop ik vaak in de aanbiedingen maanden van te voren of ik ga naar een kringloopwinkel. Kleding geldt hetzelfde voor. Ik probeer in het voorjaar en de zomer wat groente zelf te kweken. Daarnaast doe ik mijn inkopen bij de estafette. Niet echt goedkoop maar het groente abbonnement van Odin verkopen ze daar ook en dat is niet duur. Je kunt niet bepalen wat er inzit en het is elke week wat anders. De markt heeft regelmatig ook goekopere champigonos en paprika en de hema bij ons heeft op het laatste uur hoge kortingen op dagverse producten. Poederwasmiddel is goedkoper dan de vloeibare en je kunt ook azijn gebruiken als wasverzachter. Dit zijn zo'n beetje de tips die ik zo snel kan geven. Heel veel succes met het besparen.