Snap
  • Mama

Werken met zo veel meningen, hoe hoort het eigenlijk?

Op het werk wordt er gezegd laat je zoon los tijdens werktijd. Hoe dan? Als het in je aard zit.

Laten we voor opzetten, werken is het probleem niet. Maar ik vind het toch moeilijk. Paar keer per dag denk ik toch aan mijn zoon, gaat alles goed? Is hij lief? 

Eigenlijk weet ik heus wel dat hij het prima heeft waar hij ook is meneer vind het al snel prima. Het is puur mijn aard.

Vandaag werd ee gezegd dat ik het los moet laten. Zodra ik in de auto stap moet dus eigenlijk de navelstreng door geknipt worden. Lekker toch ff geen luiers,  fruithapjes,  boterhammetjes smeren etc. Maar ik zie het niet als belasting. En ik voel het ook niet zo. Natuurlijk zijn de luiers soms niet te harde.. maar ik doe het met liefde.

Ik hou van mijn kind en ik zie het niet als belasting. Mijn werk vind ik oké maar houden van... nee dat zeker niet. Ik vraag niet heel de dag hoe het gaat met mijn kind. 1 keer per dag. Maar krijg van de trotse papa, opa's en oma's met regelmaat een filmpje of een foto. Heerlijk vind ik dat. Dan ben ik er toch nog een beetje bij en kan ik weer met een gerust hart werken. Maar volgens mijn werk moet ik zeggen dat ik dat niet wil. Omdat dat beter zou zijn voor mij. Wie bepaalt wat goed is voor mij? Dat ben ik toch altijd nog zelf? 

Daarnaast las ik pas en stuk over huismoeders vs werkende moeders. Dat we best veel op elkaar lijken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten. Maar er zijn ook verschillen. Één zal ik toelichten. Als ik half 7 thuis kom met mijn kind op de arm. En alles nog moet fixen zie ik bijvoorbeeld al een verschil. Alle huismoeders hebben hun eten achter hun kiezen. Hun kindjes zitten gewassen en gestreken op de bank naar Sesamstraat te kijken. Een moment waar ik ernorm van geniet op mijn vrije dagen. Soms dus best jaloers dus ik val geen één partij af. Jaloers omdat ik dat mis op mijn werkdagen. Relax met een volle gegeten buik waar mijn zoon tevreden, gewassen en wel zijn flesje melk leeg drinkt kijkend naar Sesamstraat.

7 jaar geleden

Ik verwacht ook niet dat iedereen net als ik is. Zou slecht zijn voor dsmartphone industrie haha. En ik laat je ook in je waarde. Komt even over dat je dat niet vind. ( ik zeg dat ik het ongezellig vind als er een collega tegenover mij zit die aan het scherm vastgeplakt zit) Als ik een boekje lees, leg ik dat ook weg zodra er iemand bij komt zitten. Je geeft zelf aan in je volgende bericht dat je in pauze amper op je telefoon kijkt en als ze er naar vragen is het ook niet erg. Je schrijft zelf dat ze op je werk zeggen dat je moet zeggen dat ze niks mogen sturen onder je werk. Dus daarop was mijn antwoord dat je niet elk filmpje aan je collega hoeft te laten zien. Kan in mijn stukje trouwens nergens vinden dat ik iemand niet in zijn waarde laat. Zeg alleen dat ik het niet gezellig vind. Jij ook nog een fijne zondagavond

7 jaar geleden

Beste Wendy, Bedankt voor je reactie. Gelukkig ben ik niet zo dat ik alles laat zien. Alleen als er naar gevraagd word of toen hij liep vroeg ze heb je een filmpje. Dan laat ik het zien. Tijdens de pauze kijk ik amper op mijn telefoon. Maar dan kijk ik ook wel eens als er werkmail binnenkomt als er spoedjes lopen. Dat gebeurd ook over en weer. Iedereen is anders en dat maakt ook niet uit maar laat elkaar in je waarden. En verwacht niet dat de ander net als jou is. Fijn weekend!

7 jaar geleden

Natuurlijk denk jij aan je kindje. Is ook niet erg. Zolang je maar niet elk gilmpje en foto aan je collega hoeft te sjowen die daar geen zin in heeft. Als je gezellig bent in de pauze en buurt met je collega ipv ( wat half nl lijkt te doen) vastgeplakt die 15 min op je scherm van je smartphone te zitten. Dat ding kan trouwens ook uit als je werkt. Ben zelf imand die bijna nooit haar mobil bijheeft en het erg ongezllig vind als degene tegenover mij vastgeplakt zit aan zijn scherm. Maar als die 2 van mij een vervelende wij maken continu ruzie week hebben, vind ik het niet zo erg om een dag te gaan werken. En bij mij eten de kindjes bij opa en oma als ik werk. Dus hoef enkel voor mijzelf te zorgen als ik om 19:00 uur thuis kom. Ik ben niet jalours op de thuisblijfmama,s. Ik vind het ergens ook wel knap van ze, ben ook wel blij om gewoon met andere volwassenen in gesprek te zijn en niet alleen met de kinderen. En het extra geld wat daarmee binnenkomt is ook wel fijn. En bij opa en oma vinden ze het super gezellig