{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werken met zo veel meningen, hoe hoort het eigenlijk?

Op het werk wordt er gezegd laat je zoon los tijdens werktijd. Hoe dan? Als het in je aard zit.

Afbeelding blog 'Werken met zo veel meningen, hoe hoort het eigenlijk? ' Achtergrond blur afbeelding

Laten we voor opzetten, werken is het probleem niet. Maar ik vind het toch moeilijk. Paar keer per dag denk ik toch aan mijn zoon, gaat alles goed? Is hij lief? 

Eigenlijk weet ik heus wel dat hij het prima heeft waar hij ook is meneer vind het al snel prima. Het is puur mijn aard.

Vandaag werd ee gezegd dat ik het los moet laten. Zodra ik in de auto stap moet dus eigenlijk de navelstreng door geknipt worden. Lekker toch ff geen luiers,  fruithapjes,  boterhammetjes smeren etc. Maar ik zie het niet als belasting. En ik voel het ook niet zo. Natuurlijk zijn de luiers soms niet te harde.. maar ik doe het met liefde.

Ik hou van mijn kind en ik zie het niet als belasting. Mijn werk vind ik oké maar houden van... nee dat zeker niet. Ik vraag niet heel de dag hoe het gaat met mijn kind. 1 keer per dag. Maar krijg van de trotse papa, opa's en oma's met regelmaat een filmpje of een foto. Heerlijk vind ik dat. Dan ben ik er toch nog een beetje bij en kan ik weer met een gerust hart werken. Maar volgens mijn werk moet ik zeggen dat ik dat niet wil. Omdat dat beter zou zijn voor mij. Wie bepaalt wat goed is voor mij? Dat ben ik toch altijd nog zelf? 

Daarnaast las ik pas en stuk over huismoeders vs werkende moeders. Dat we best veel op elkaar lijken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten. Maar er zijn ook verschillen. Één zal ik toelichten. Als ik half 7 thuis kom met mijn kind op de arm. En alles nog moet fixen zie ik bijvoorbeeld al een verschil. Alle huismoeders hebben hun eten achter hun kiezen. Hun kindjes zitten gewassen en gestreken op de bank naar Sesamstraat te kijken. Een moment waar ik ernorm van geniet op mijn vrije dagen. Soms dus best jaloers dus ik val geen één partij af. Jaloers omdat ik dat mis op mijn werkdagen. Relax met een volle gegeten buik waar mijn zoon tevreden, gewassen en wel zijn flesje melk leeg drinkt kijkend naar Sesamstraat.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je