Snap
  • Mama

werken met de kerst

Omdat mijn man en ik beiden in de gezondheidszorg werken, zijn de feestdagen voor ons  'normale'  werkdagen.  Ik klaag daar absoluut niet over hoor, want het is ook wel een bijzondere ervaring om op deze dagen bij de mensen thuis te komen en zorg te verlenen!  

Toch is het wel jammer dat onze kinderen nog nooit hebben meegemaakt papa en mama  tijdens de kerstdagen of oudjaars-avond samen thuis waren. En ook dit jaar is hierop geen uitzondering:  mijn man werkt beide kerstdagen en ikzelf moet oudjaarsavond en nieuwjaarsdag werken. 

Vier jaar geleden zijn wij daarom een nieuwe traditie gestart waar wij allemaal, maar vooral de kinderen, enorm naar uitkijken!

Alhoewel wij niet gelovig zijn, staat er wel een kerststal onder de kerstboom.  Alleen de kribbe met kindje Jezus ontbreekt hierin.    Op 24 december dekken wij kort voor middernacht de tafel feestelijk voor een broodmaaltijd met luxe broodjes en beleg en natuurlijk kerststol.  Stipt om middernacht steken mijn man ik de kaarsjes aan en zetten de kinderen het beeldje van Jezus in de kribbe in de kerststal.  Op dat moment begint voor ons de kerst!  Het kerstverhaal wordt voorgelezen en daarna gaan we heerlijk aan tafel met een kerst CD'tje op de achtergrond. 

Ondanks dat de kinderen nog jong zijn, vinden ze het helemaal geweldig en we zitten  meer dan een uur aan tafel te genieten van het samenzijn en de lekkere hapjes.   Normaal is het uiterlijk 19.30/20.00 uur bedtijd voor de jongens, maar deze bijzondere nacht houden ze het altijd zonder slaperigheid of klagen vol!

Ook nu kijken ze er al weer helemaal naar uit en worden de dagen afgestreept op de kalender tot ónze kerstviering!

 

allemaal een hele gezellige kerst!                                                                                                      Ria

 

 

11 jaar geleden

Zo kun je toch samen kerst vieren! Ook voor jullie fijne feestdagen gewenst