Snap
  • Mama

Werken kan best fijn zijn

Werken doe je elke dag als je full-timemama bent. Je hebt een baan van 24 uur per dag 7 dagen in de week en daar staan veel mensen niet bij stil. Vooral de mensen die zelf geen kinderen hebben vinden dat de fulltime moeders er makkelijk vanaf komen. Terwijl dat juist het tegenovergestelde is.

Altijd Als je het beroep mama hebt ben je 24 uur per dag beschikbaar. Je kent geen pauzes en momentjes voor jezelf. Lekker uitslapen zit er vaak ook niet in en ongestoorde quality time met je partner komt zelden voor. En dit doordat je altijd storingsdienst hebt, ochtend, middag, avond en nachtdiensten draait. Je bent een multitasker. Je bouwt een leventje op, je hebt de verantwoording dat alles op rolletjes loopt nu maar ook later. Het enige wat je niet opbouwt is een pensioen voor jezelf, voor als ze oud genoeg zijn om op eigen benen te staan en jij niet meer hoeft te werken.

Beroep Ik dacht zelf dat ik het beroep full-timemama wel aan zou kunnen en daarin mijn draai kon vinden. Dat kan ik ook wel maar het is toch ook best wel lekker om zo nu en dan even geen verantwoordelijkheid meer te hebben. Niet dat je dat gevoel ook hebt, want je bent nooit helemaal vrij. Maar gewoon de boel de boel te laten en andere taken te doen buitenshuis. Na lang solliciteren heb ik tijdelijk weer zo'n plek gevonden. Want ik solliciteer gewoon door tot ik de baan heb die ik nog steeds graag wil. Waar ik me op mijn plek voel en mijn ding kan doen. Het liefste zou ik weer richting de Grafische vormgeving gaan maar het zit er op het moment door de crisis gewoon niet in. Bij alle bedrijven waar ik het probeer krijg ik een nee te horen. Nu ben ik al een stuk soepeler gaan kijken en zelfs landelijk maar ook dat heeft tot nu toe nog geen vruchten mogen afwerpen. Dus toen er aan mij werd gevraagd of ik misschien de schoonmaak in zou willen heb ik gelijk ja gezegd. En weet je, ik doe het nu een paar maanden maar ik vind het super om te doen. Niet voor altijd, maar voor tijdelijk is het helemaal goed. Even mijn verstand op nul en op de automatische piloot je ding doen zonder storingsdienst te hebben! Het is fysiek zwaar werk, en als ik thuis kom ben ik ook wel moe maar aan de andere kant laad je mentaal helemaal op en kan ik er weer helemaal voor mijn gezinnetje zijn. Voor nu werkt het en ik denk dat als ik op mijn plek zit in een bedrijf naar mijn zin dat het alleen maar beter kan worden.

11 jaar geleden

Helemaal eens! Er zijn wel eens mensen die klagen als ze een dag van 12uur moeten draaien of in het weekend moeten werken......een thuisblijf moeder heeft nooit vrij, is altijd aan het werk. Draai dag, weekend, avond en nachtdiensten en hebben geen rusttijden wet waar rekening mee gehouden moet worden. Ik vind ook dat we meer respect verdienen.

11 jaar geleden

Ik vindt dat moeders die zelf voor hun kinderen zorgen altijd zo'n neerbuigende stempel op zich krijgen..alsof je een lui zittende thuismoeder bent krijg je dan te horen. Ik zorg zelf ook thuis voor mijn 2kids, maar daarbij doe ik bijna dagelijks n paar uurtjes vrijwilligerswerk als coördinator overblijf op de basisschool wat een heonderdeel is tegenwoordig van opvang/administratie, inkopen tot uitbetalingen medewerkers. Daarnaast heb ik altijd wel n verfkwast/schuurpapier/kit op plamuur in mn handen omdat ik grotendeels in mn eentje ons vrijstaande woning opknap. Én dan nog krijg je die blikken alsof je lui bent of het maar makkelijk hebt. Af en toe denk ik ik kan dit alles beter voor geld voor n baas gaan doen want dan wordt je ineens wel gerespecteerd. Dit frustreert mij dat mensen zo denken. Dan denk ik je moest eens weten..maar zien willen ze het niet want hoe vaak krijg je wel niet de opmerking van..o wat heb jij allemaal te doen dan?!! Buitens huis werken id allemaal prima maar ik vind moeders die zelf voor hun kroost zorgen verdienen meer respect!

11 jaar geleden

Hey, misschien dat je hier iets aan hebt: http://www.flexfirm.nl/?p=9 heb ff gegoogled ken ze verder niet is W&S bureau die bemiddeld in grafische sector

11 jaar geleden

Ik hoef niet te werken om rond te komen, maar wat mis ik mijn baan zeg! Voor ons was het vorige jaar de beste oplossing dat ik zou stoppen met werken, maar ik had graag die twee dagen nog gewerkt... Ik ken beide kanten dus, en het is inderdaad heerlijk om je kind(deren) niet bij een oppas te hoeven brengen, zeker als het niet zo goed gaat. Maar het ook heerlijk om ze juist wel weg te brengen en even je handen vrij te hebben. En wat wij mama 's moeten leren is elkaar steunen of we nou werkende mama's zijn of niet, zoals chella ook al aangaf. Iedereen heeft het op haar manier moeilijk, of makkelijk, ieder huisje zijn kruisje toch?