{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werken kan best fijn zijn

Afbeelding blog 'Werken kan best fijn zijn' Achtergrond blur afbeelding
Werken doe je elke dag als je full-timemama bent. Je hebt een baan van 24 uur per dag 7 dagen in de week en daar staan veel mensen niet bij stil. Vooral de mensen die zelf geen kinderen hebben vinden dat de fulltime moeders er makkelijk vanaf komen. Terwijl dat juist het tegenovergestelde is. Altijd Als je het beroep mama hebt ben je 24 uur per dag beschikbaar. Je kent geen pauzes en momentjes voor jezelf. Lekker uitslapen zit er vaak ook niet in en ongestoorde quality time met je partner komt zelden voor. En dit doordat je altijd storingsdienst hebt, ochtend, middag, avond en nachtdiensten draait. Je bent een multitasker. Je bouwt een leventje op, je hebt de verantwoording dat alles op rolletjes loopt nu maar ook later. Het enige wat je niet opbouwt is een pensioen voor jezelf, voor als ze oud genoeg zijn om op eigen benen te staan en jij niet meer hoeft te werken. Beroep Ik dacht zelf dat ik het beroep full-timemama wel aan zou kunnen en daarin mijn draai kon vinden. Dat kan ik ook wel maar het is toch ook best wel lekker om zo nu en dan even geen verantwoordelijkheid meer te hebben. Niet dat je dat gevoel ook hebt, want je bent nooit helemaal vrij. Maar gewoon de boel de boel te laten en andere taken te doen buitenshuis. Na lang solliciteren heb ik tijdelijk weer zo'n plek gevonden. Want ik solliciteer gewoon door tot ik de baan heb die ik nog steeds graag wil. Waar ik me op mijn plek voel en mijn ding kan doen. Het liefste zou ik weer richting de Grafische vormgeving gaan maar het zit er op het moment door de crisis gewoon niet in. Bij alle bedrijven waar ik het probeer krijg ik een nee te horen. Nu ben ik al een stuk soepeler gaan kijken en zelfs landelijk maar ook dat heeft tot nu toe nog geen vruchten mogen afwerpen. Dus toen er aan mij werd gevraagd of ik misschien de schoonmaak in zou willen heb ik gelijk ja gezegd. En weet je, ik doe het nu een paar maanden maar ik vind het super om te doen. Niet voor altijd, maar voor tijdelijk is het helemaal goed. Even mijn verstand op nul en op de automatische piloot je ding doen zonder storingsdienst te hebben! Het is fysiek zwaar werk, en als ik thuis kom ben ik ook wel moe maar aan de andere kant laad je mentaal helemaal op en kan ik er weer helemaal voor mijn gezinnetje zijn. Voor nu werkt het en ik denk dat als ik op mijn plek zit in een bedrijf naar mijn zin dat het alleen maar beter kan worden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je